Gelir Uzman Yardımcılığı

Gelir uzman yardımcılığı eğitim süreci? Gelir uzman yardımcılığı maaşı 2018? Gelir uzman yardımcılığı nasıl olunur? Tüm bu soruların cevapların sizler için derledik.

23.05.2018-17:54 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-17:47) Gelir Uzman Yardımcılığı

Gelir Uzman Yardımcısı kimdir?

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde vazifelendirilmek üzere işe giren Gelir Uzman Yardımcıları, kariyer meslek içinde yükslerek Gelir Uzmanı kadrolarına girebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının farklı ekiplerinde vazife alan Gelir Uzman Yardımcıları, maaşlarının kariyer unvanlardaki diğer uzman yardımcılarına oranla daha düşük tespit edilmiş olmasından şikayetçiler.

Ne kadar maaş alırlar?

9'uncu derecenin 1'inci kademesinde olup hizmeti olmayan, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuğu olmayan bir "Gelir Uzman Yardımcısı", 2017 senesinin ilk altı ayında 3.314 TL net ücret alabiliyor. Net ücret tutarına Yabancı Dil Tazminatı dahil değildir.

Uzman Yardımcılığına giriş

Gelir Uzman Yardımcılığına, KPSS (A) neticelerine göre Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tespit edilen puan türü yada türlerinden yeterli puanı alan adaylar içinde gerçekleştirilen, yazılı ve sözlü kısımlardan yada sadece sözlü kısımdan meydana gelen giriş sınavı ile dahil olunur.

Yetiştirilmeleri

Yetiştirilme süreci, uzman yardımcısı kadrosuna atanma ile başlar, yeterlik sınavı neticesinde uzman kadrosuna atanmaya dek devam eden bir dönemdir. Bu dönemde uzman yardımcıları farklı eğitim ve stajlar aracılığı ile yetiştirilirler.

Uzman yardımcılarının görev ve sorumlulukları

Uzman yardımcıları;

-Yasa, tüzük, yönetmelik, yönerge ve diğer mevzuatta tespit edilen iş ve işlemlerden

-Kendilerine verilen vazifelerin vaktinde ve mevzuata uygun biçimde yerine getirilmesinden

-Tahakkuk ve tahsilat ile alakalı işlemlerin vaktinde ve düzgün olarak yerine getirilmemesinden doğan Hazine zararlarından

sorumludurlar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal