Gördüğü Yangından Etkilendi, Yerli Elektrikli İtfaiye Aracı Yaptı!

1972 yılında askerdeyken gördüğü bir yangından etkilenen İsa Tecim kurduğu şirkette Türkiye'nin ilk yerli elektrikli itfaiye aracını görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket 2002 yılında ilk ihracatını Dubai ve Pakistan'a gerçekleştirdi.

05.10.2018-16:30 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-16:22) Gördüğü Yangından Etkilendi, Yerli Elektrikli İtfaiye Aracı Yaptı!

Dünyanın ileri gelen üreticileri içinde yer alan Volkan İtfaiye, şu günlerde üstünde çalıştığı bütünü yerli Türkiye'nin ilk elektrikli itfaiye aracını görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

İlkokul mezunu olan İsa Tecim, 1972'de askerlik vazifesi esnasında Kastamonu'da bir ev yangınına şahit oldu. Engelli bir kadınla torununun hayatını kaybettiği yangında bölgede itfaiye olmaması sebebiyle olanlardan etkilenen Tecim, itfaiye aracı imal etmeye karar verdi. Askerlik dönüşü bu işe giren Tecim, Volkan İtfaiye Sanayi ismiye 1974'te açtığı firmada önce küçük ölçekli araçlar imal etti, zamanla büyükşehir belediyelerinin isteklerini karşılar duruma geldi. Şirket, geçen sürede uçak yangınlarına müdahale etmek üzere sınıfının en üstün kapasiteli itfaiye araçlarını üretti.

İLK İHRACATINI 2002'DE DUBAİ VE PAKİSTAN'A YAPTI

Havaalanları, büyük sanayi tesisleri ve rafinerilerdeki yangınlar için de özel tasarımlar gerçekleştiren firma, iç pazar önderliğinin sonrasında ilk ihracatını 2002'de Dubai ve Pakistan'a gerçekleştirdi. Hali hazırda 40 devlete itfaiye aracı ihraç eden, üretim çeşitliliği ve kapasitesiyle sektöründe dünyanın en önemli 4 üreticisi içinde olan Volkan İtfaiye, 2,5 milyon euroluk devlet desteğiyle 60 metrelik kurtarma ve söndürme merdiveni üretti.

AR-GE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Son olarak havaalanları için yerli şasiyle 8x8 çift motorlu itfaiye aracı yapan firma, Türkiye'nin haricinde Endonezya ve Arnavutluk'daki havaalanlarına satış gerçekleştirdi. Şirket, Hindistan, Malezya, Fas ve Tayland'daki havaalanları için ise satış görüşmelerine girişti. Firmanın İzmir'in Torbalı ilçesindeki fabrikasında bir taraftan İstanbul Yeni Havaalanı için uçak söndürme araçları yetiştirilmeye uğraşılırken diğer taraftan bütünüyle yerli elektrikli itfaiye aracıyla alakalı Ar-Ge çalışmaları sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal