Filistin'deki Covid-19'a Türkiye Müdahalesi

Coronavirüsün baş gösterdiği Filistin’de İsrail kuşatmasından dolayı salgınla mücadele durma noktasına gelmişti. Salgın döneminde birçok ülkeye destek sağlayan Türkiye, direkt olarak olaya müdahil oldu.

06.05.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-09:42) Filistin'deki Covid-19'a Türkiye Müdahalesi

Dünyayı rehin alan Covid-19 pandemisi işgal altındaki Filistin’i de etkisi altına aldı. Terörist devlet İsrail tarafından kuşatma altında bulunan Filistin’de kısıtlı ve yetersiz olan sağlık hizmetleri adeta durma noktasına gelmişti.

Terör devleti İsrail’in coronavirüs salgınında Türkiye’den yardım istemesi üzerine Filistin’e yardım konusu da gündeme geldi. İsrail'den gelen talebi, Filistin'e koşulsuz ve direkt sağlık yardımı yapma koşuluna bağlayan Türkiye'nin dediği oldu. Siyonist İsrail, Türkiye'nin talebini kabul ederek acil yardım talebini yineledi.

Bunun üzerine İsrail'deki sivil hastalara yardım paketi gönderen Türkiye, onlarca ton coronavirüs ile mücadele malzemesi ve tıbbi yardımı da Filistin'e ulaştırdı.

ACİL YARDIM MALZEMELERİ RAMALLAH'A ULAŞTI

Türkiye'nin Filistin'e gönderdiği acil yardım malzemeleri dün Ramallah'a ulaştı. Gönderilen yardım malzemeleri arasında on binlerce test kiti, 100 bin adet N95 maske, 40 bin koruyucu elbise, 100 bin eldiven 20 bin koruyucu gözlük 20 bin litre stelizatör başta olmak üzere çok sayıda Erken teşhis cihazı ve ilaçlar bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal