FETÖ Elebaşı Emir Verdi, Hareketlilik Arttı

Pensilvanya'dan emir yağdıran FETÖ elebaşı örgüt üyelerine kaçmalarını emretti. Bunun sonrasında yurt dışına kaçma girişimleri artarken birçok zanlı da yakalandı.

01.08.2018-17:41 - (Son Güncelleme: 01.08.2018-17:46)

Güvenlik kaynakları, Pensilvanya'dan gelen emir ardından örgüt mensuplarının yurt dışına kaçış girişimlerinin arttığı söylenirken, deniz ve karadan yurt dışına kaçmaya çabalayan çok sayıda zanlı yakalanarak adalete verildi.

Ege Denizi'ni yada Kıbrıs üstünden Akdeniz'i geçerek Yunan adalarına veya Edirne kara hudutundan Balkan devletlerine kaçmaya uğraşan ihanet şebekesi üyelerinin bu kalkışmaları özellikle son günlerde hız kazandı. Güvenlik kaynakları, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yer alan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in emri üzerine örgüt üyelerinin yurt dışına kaçış uğraşlarının artığını söylenirken, sınırı geçmeye çabalayan çok sayıda şüpheli ele geçirildi. Ege Denizi ve Meriç Nehri'ndeki yasa dışı geçişler esnasında ise son 10 günde 5'i çocuk 9 kişi kaçış için tercih edilen botların alabora olmasıyla hayatlarını kaybetti.

Çorum'da, "silahlı terör örgütü mensubu olma" iddiası ile yargılanan eski hakim Muhammet İkbal Yardımcı'nın da içinde olduğu FETÖ mensubu bir grup, Yunanistan'a kaçmaya uğraşırken İzmir'de ele geçirildi. İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarından 27 Temmuz gecesi Yunan adalarına kaçmaya çabalayan grubun bindiği zodyak bot su alınca, bottakiler durumu "Alo 158 Sahil Güvenlik" birimlerine haber verdi.

Olay yerine varan sahil güvenlik botu, içlerinde 4 çocuğun da yer aldığı 11 kişiyi kurtararak karaya çıkardı. Kimlik kontrolü ve sorgularının sonrasında içlerinde Çorum'da "silahlı terör örgütü mensubu olma" iddiası ile yargılanan ve adli kontrol koşulu ile tahliye olan eski hakim Muhammed İkbal Yardımcı ile değişik şehirlerdeki FETÖ soruşturmaları çerçevesinde haklarında yakalama kararı olanların da bulunduğu 7 zanlı gözaltına alındı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal