Türkiye'yi Yasa Boğan Şehitler Toprağa Verildi

Türkiye'nin gündemini sarsan Hakkari'deki hain saldırının kurbanları şehit Nurcan Karakaya (26) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenazeleri Sivas'ta toprağa verildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

01.08.2018-17:13 - (Son Güncelleme: 01.08.2018-17:18)

Türkiye'yi yasa boğan kalleş saldırının kurbanları şehit Nurcan Karakaya (26) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenazeleri gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

ERDOĞAN, ACILI EŞİ TESELLİ ETTİ

11 aylık bebeğiyle beraber memleketleri Sivas'ta toprağa verilen Nurcan Karakaya'nın cenaze törenine katılanlar içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da var. Tören alanına giden Erdoğan, acılı eş Serkan Karakaya'yı teselli etti.

İLK TÖREN TUGAY KOMUTANLIĞINDA

Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törenin sonrasında şehit Nurcan Karakaya ile geçen sene 19 Ekim'de doğan 10 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenazeleri, helikopterle Yüksekova ilçesine sevk edildi. Şehit anne ve bebeği için Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda da uğurlama töreni yapıldı.

ASKERİ ERKAN KATILDI

Buradaki törene Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Kokmaz, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Bilici, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı.

ACILI BABA, OĞLUNUN YASTIĞINI ELİNDEN BIRAKMADI

Acılı baba Astsubay Serkan Karakaya, Yüksekova'daki törene bebeğinin yastığı ile katıldı. Karakaya'nın tören süresince yastığını elinden bırakmaması görenleri dağladı. Törenin sonrasında şehit Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan'ın cenazeleri, uçakla memleketlerine sevk edildi.

EŞİNİN ARACINI SEYREDERKEN PATLAMA OLMUŞ

Üs bölgesinde vazife yapan Astsubay Çavuş Serkan Karakaya eşinin kek, börek ve pasta yaparak kendisine ve silah arkadaşlarına sürpriz yapmak istediğini kaydetti. Vatana iki can verdiklerini bildiren Karakaya, "Söyleyecek bir şeyimiz yok. Vatana iki canımız vardı. İki canımızı feda ettik. Seve seve feda ettik. Kanını yerde koymayacağız. Sürpriz yapmak için yanıma gelmişti. 2 saat oturduk. 5 dakika ardından patlama meydana geldi" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal