Engin Ardıç'tan, Türkiye'nin Azerbaycan Desteğini Eleştiren CHP'li Çeviköz'e Tepki

Türkiye'nin Ermenistan'a karşı tavrını yanlış yorumlayan CHP'li Ünal Çeviköz'e eski arkadaşı Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç'tan geldi.

30.09.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-12:27) Engin Ardıç'tan, Türkiye'nin Azerbaycan Desteğini Eleştiren CHP'li Çeviköz'e Tepki

Ermenistan'ın saldırısına karşı Türkiye'nin koyduğu tavrı eleştiren CHP'li Ünal Çeviköz''Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor.'' diyerek kendi ülkesine yönelik ithamklarda bulunmuştu.

Bu sözlere tepkisiz kalmayan Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç, eski arkadaşı CHP'li Ünal Çeviköz'ün bu sözlerinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan bile duyulmadığını dile getirdi.

Ardıç, ''Hükümete sistemli olarak karşı çıkıyor ve Amerikan çıkarlarını savunuyor. Türkiye'nin ayağına kurşun sıkıyor. ''dedi.

Çeviköz'ün çok hırslı olduğuna vurgu yapan Ardıç, Boğaziçi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden sonra siyaset okuduğunu, üniversiteden sonra ise Rusça öğrendiğini aktardı.

Ardıç, ''Varmayı amaçladığı hedefe onu İtalyanca'nın değil Rusça'nın ulaştıracağını kestirmişti. Günün birinde onu Brüksel'de ziyaret ettim. NATO'da çalışıyordu'' açıklamasını yaptı. 

Çeviköz'ün daha sonra Bregenz, Moskova ve Sofya'da bulunduğunu kaydeden Ardıç, eski arkadaşının Bakü, Bağdat ve Londra elçilikleri yaptığını anımsattı.

Emeklilikten sonra CHP'ye dahil olan Ünal Çeviköz'ün, birçok meselede 'dilinin pabuç kadar olduğunu' söyleyen Ardıç, şu ifadeleri kullandı:

''CHP'de yükseldiği günden beri "Amerika Birleşik Devletleri'nin CHP konsolosu" gibi davranıyor.

Rusya'dan alınan füzeler konusunda da bu böyleydi, Suriye konusunda da, Libya konusunda da, Doğu Akdeniz konusunda da.

Hükümetin her dış politika adımına "sistemli" olarak karşı çıkıyor ve Amerikan çıkarlarını savunuyor...

Belki "e canım muhalefettir işte" deyip geçersiniz...

Ama Azerbaycan konusunda CHP'nin bile hükümeti desteklediği günlerde onun Türkiye'nin ayağına sıktığı kurşunu görmezden gelemezsiniz.

Çeviköz, hükümeti "Azerbaycan'a silah yardımı yapmakla ve hatta cihatçı grupları Ermenistan'a karşı çarpışmak üzere göndermekle" suçluyor. "Söylentilere göre" diye de laf kıvırıyor.

Bunu Kılıçdaroğlu bile söylemiyor.

O zaman da Ünal Çeviköz'ün o kaşarlı şellafe Kim Kardashian'dan ne farkı kalıyor?

HDP de aynı görüştedir.

Kimin neye oynadığı, kimin kimin yanında olduğu, ayrılıkçı Kürtler'le kimin işbirliği içinde olduğu bellidir.

Bu yaptığının, Can Dündar'ın attığı kamıştan ne farkı vardır?''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal