Doğu Anadolu'ya Sağanak Yağış Geliyor

Doğu Anadolu'da 5 şehire yoğun sağanak yağış geliyor.

09.09.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-13:24) Doğu Anadolu'ya Sağanak Yağış Geliyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenen Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'ın etrafında sağanak ve gök gürültülü yağış kendini gösterecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 4 derece altına düşeceği bölgede rüzgar, kuzey ve doğu yönlerinden hafif, bazen orta kuvvette, yağış zamanında ise sert esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars ve Ardahan'da 8, Erzurum ve Ağrı'da 11, Erzincan'da 12, Iğdır'da 14 ve Tunceli'de 15 dereceydi.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise Tunceli'de 29, Erzincan'da 27, Ağrı'da 24, Iğdır'da 23, Erzurum'da 19, Ardahan'da 18 ve Kars'ta 17 derece olacak.

Yetkililer, bölgede özellikle Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun sağanak beklentisinden ötürü vatandaşların önlem almalarının gerekli olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Van çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yarın sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bildirime göre, yarın Türkiye'nin kuzey tarafları parçalı ve çok bulutlu geçecek. Orta Karadeniz kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Van kesimleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.  

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal