Dışişleri Bakanlığından Libya'da Hafter Güçlerinin Göçmenleri Vurmasına Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da Hafter kuvvetlerinin göçmenleri vurmasına ilişkin "Bu saldırı insanlık suçudur. Uluslararası soruşturma açılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu

03.07.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-16:13)

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Libya'nın başkenti Trablus civarındaki Tacura bölgesinde bulunan düzensiz göçmenlerin barındığı merkeze General Halife Hafter'e bağlı kuvvetler tarafınan gerçekleştirilen saldırı hakkında, "Onlarca masum insanın hayatını kaybetmesine sebep olan saldırı bir insanlık suçudur." ifadesinde bulundu.

Sözcü Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, şunları aktardı:

"Trablus'a yakın Tacura bölgesinde bulunan düzensiz göçmenlerin barındığı merkeze düzenlenen ve onlarca masum insanın hayatını kaybetmesine sebep olan saldırı bir insanlık suçudur. Sorumluların tespiti için derhal uluslararası soruşturma açılmalıdır. Uluslararası toplumun bu konuda bir an evvel harekete geçmesini bekliyoruz."

30'DAN FAZLA KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ  

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı kuvvetlere ait uçakların başkent Trablus'un doğusunda, düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir barınma merkezine yönelik saldırısında ilk tespitlere göre 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal