Dışişleri Bakanlığı: ABD Terör Örgütü PYD/YPG İlişkilerini Sona Erdirmeli!

Türkiye Cumartesi günü ABD’ye Suriye’deki terör örgütü PYD / YPG’yle ilişkilerini sona erdirme çağrısında bulundu.

03.11.2018-13:13 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-13:09) Dışişleri Bakanlığı: ABD Terör Örgütü PYD/YPG İlişkilerini Sona Erdirmeli!

Türkiye Cumartesi günü ABD’ye Suriye’deki terör örgütü PYD / YPG’yle ilişkilerini sona erdirme çağrısında bulundu. Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1-2 Kasım'da Washington'u ziyaret eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'in, hem Türkiye'nin ulusal güvenliği hem de Suriye'de sürdürülebilir barış ve istikrarın sağlanması için terör ilişkilerinin sona ermesi gerektiği ifade edildi.
Açıklama, Onal'ın ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı David Hale ve Siyasi Savunma Bakanı John Rood ile yaptığı görüşme sonrasında geldi.

Türkiye, terörist PKK / PYD'ye Suriye'de silah ve teçhizat tedariği de dahil olmak üzere “güvenilir bir müttefik” olan ABD desteğine defalarca itiraz etmiştir. Bakanlık son günlerde Türkiye 'nin Türkiye-Suriye sınırlarında PYD / YPG tarafından yapılan kışkırtıcı faaliyetlere ilişkin kurallarına uygun hareket ettiğini söyledi. Bakanlık, "Terör faaliyetlerine sınırlarımızın ötesinde de asla tahammül edemeyeceğimizi söyledik," diye ekledi. Açıklamada, görüşmelerin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye ve bölgesel meselelerin koordinasyonuna ve mevcut işbirliği mekanizmasının işlevselleştirilmesine odaklandığı belirtildi.

Toplantıda Türkiye ve ABD Dışişleri Bakanları daha önce kabul ettikleri Münbiç Yol Haritası uyarınca ortak devriyelerin başlatılması konusundaki memnuniyetlerini ifade ettiler. Türkiye ile ABD arasındaki Münbiç anlaşması, Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetinin kuzeydoğusundaki bölgeyi istikrara kavuşturmak için YPG / PKK teröristlerinin kentten temizlenmesine odaklanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal