DEAŞ'ın Üst Düzey İsmi Yakalandı

Irak Ulusal İstihbarat Servisi, ortalama 3 sene önce Kerkük'te Türkmenlere hardal gazıyla saldırma olayını planlayan bölücü terör örgütü DEAŞ'ın üst düzey sorumlusunu başkent Bağdat'ta ele geçirildi.

01.12.2018-13:08 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-12:58) DEAŞ'ın Üst Düzey İsmi Yakalandı

Irak İstihbaratı'nın açıklamasında, örgütün bir dönem sözde Kuzey Bağdat ile Kerkük Valisi görevlerini gerçekleştirip, ülkede pek çok terör çalışmalarına karışan Cemal Halil Taha Zenad el Meşhedani'nin (45) başkent Bağdat'ta bir operasyon sonucu yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, örgüt içerisinde 'Ebu Seyf' ve 'Ebu Hamza el Kurdi' kod adlarını kullanan Meşhedani'nin, 1973 Bağdat doğumlu ve 1992'de ulusal güvenlik akademisinden mezun olduğu bilgisi verildi.

İstihbarat servisi, sorgu esnasında işlediği suçları ve ülkedeki hangi saldırıların planlayıcısı olduğunu itiraf eden Meşhedani'ye ait bir görüntüyü paylaştı.

Yayınlanan itiraf içeriklerinde Meşhedani, sözde Kerkük Valisi olarak göreve başlamasının ardından korku salıp, güvenlik güçlerinin moralini çökertmek için Mart 2016 yılında  Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Tazehurmatu kasabasını hardal gazı içeren havan toplarıyla vurduklarını belirtti.

Meşhedani, örgütün Kerkük sorumlusuyken, Tazehurmatu olayı ile beraber, 17 Peşmerge'nin Havice ilçesi çevresidne gerçekleştirilen bir saldırı neticesinde alıkonulduğunu ifade etti.

Terör örgütü DEAŞ, 9 Mart 2016 tarihinde elinde tuttuğu bölgelerden Kerkük şehir merkezine 10 kilometre mesafedeki Tazehurmatu kasabasıyla beraber Beşir köyünü içerisinde hardal gazı içeren havan toplarıyla vurmuştu.

Saldırı neticesinde onlarca Türkmen yaralanmış, Irak hastanelerinin yetersiz kalması sebebi işe yaralılar Ankara'ya gönderilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal