G-20 Zirvesi Protestolarla Karşılandı

Buenos Aires'teki göstericiler, Arjantin hükümetinin zirveye yönelik harcamalarını da kınıyor.

01.12.2018-12:55 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-12:51) G-20 Zirvesi Protestolarla Karşılandı

Buenos Aires'teki göstericiler, Arjantin hükümetinin zirveye yönelik harcamalarını da kınıyor. Dünya liderleri G20 Liderler Zirvesi için bir araya gelirken, Arjantin'in başkentinde binlerce kişi gösteri gerçekleştiriyor. Göstericiler Buenos Aires'teki Ulusal Kongre binasının yakınında toplandı ve G20'nin iklim değişikliğinden yoksulluğa kadar geniş bir yelpazeye yayılan sorunlara karşı başarısızlığını protesto etti. Ayrıca, Arjantin'in ekonomik krizde olduğu ve Cumhurbaşkanı Mauricio Macri'nin enflasyonla mücadele politikalarına karşı, zirvede harcanan miktarı da protesto ettiler.

Toplantıya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel de dahil olmak üzere toplam 19 dünya lideri katıldı. En az 3.000 gazetecinin izlediği etkinliğe yaklaşık 15 bin kişinin katılması bekleniyor. Cumartesi günü düzenlenen zirvenin sonunda ortak bir bildirinin yayınlanması bekleniyor.

Bir sonraki G20 zirvesi Japonya'nın Osaka kentinde yapılacak. 20 kişilik grup, dünyanın önde gelen 20 sanayi ve gelişmekte olan ekonomisini bir araya getiren uluslararası bir forum niteliğini taşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal