Darbe Gecesi FETÖ'cülerin Yazışmaları Ortaya Çıktı

15 Temmuz darbe gecesi FETÖ'nün sivil imamlarından Hakan Çiçek'in FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile olan yazışmaları ortaya çıktı. Bu yazışmalarda Çiçek'in Gülen'le görüşmek için "Abi bozun namazı" mesajı attığı görüldü.

23.06.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 23.06.2018-09:34)

15 Temmuz'da Akıncı Üssü'nün civarında cep telefonu bulunan sivil imam Hakan Çiçek'in, darbe kalkışması gecesi Viber yazılımıyla Esat Türkyolu üstünden FETÖ elebaşısı Gülen ile konuştuğu tespit edildi.

DARBE GECESİ GÜLEN İLE HABERLEŞMİŞLER

15 Temmuz darbe kalkışması ile FETÖ bağlantısı ile alakalı çok önemli bir kanıta daha ulaşıldı. Cuntacıların komuta merkezi Akıncı Üssü civarındaki tarlalarda bulunan telefonlardan iki tanesinin sivil imamlar Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek'e ait olduğu belirlendi. Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın aktardığna göre Çiçek'in darbe gecesi telefonundaki Viber yazılımı araclılığı elebaşı Gülen ile Esat Türkyolu üstünden haberleştiği gün yüzüne çıktı.

TEK TEK BELİRLENDİ

Batmaz'a ait telefonda Apple ID uzantısı olarak "kemalbatmaz@icloud.com"un yazılı olduğu, SIM kartın FETÖ ile ilişkisi sebebiyle kapatılan Kaynak Holding bünyesinde faaliyet yürüten Matris Proje İnş. Gayrimenkul Yönetim ve Danışmanlık AŞ için kayıtlı olduğu tespit edildi. Raporda, Çiçek'in Apple kimliği araştırıldığında "suneyes34@gmail.com" adresine kayıtlı olduğu, telefonunun "outgoing" menüsü  araştırıldığında eşinin ve akrabalarının telefonlarının da kayıtlı olduğunun anlaşıldığı bildirildi. Telefonlarda yapılan araştırmada, çok önemli bilgilere varıldı. Darbeyi FETÖ için idare eden mahrem imamlardan kapatılan Anafartalar Koleji sahibi Hakan Çiçek'in darbe gecesi cep telefonunda olan Viber yazılımı aracılığı ile ABD'de yer alan örgüt elebaşı Fethullah Gülen ile Esat Türkyolu üstünden konuştuğu gün yüzüne çıktı. Çiçek, 15 Temmuz günü saat 20.49'da elebaşı Gülen'in yakınında olan ve günlük gereksinimlerini karşılamakla vazifeli 'Eczacı Abdi' olarak kayıtlı Esat Türkyolu ile "Abim çok acil, teli ver kendine" diyerek Gülen ile anlık konuşma istediğini bildirdi. Bu mesajın 6 saniye ardından Çiçek, "Ölüm kalım" notuyla ikinci mesaj yolladı. Çiçek'in, ısrarını devam ettirerek, namaz kıldığı düşünülen Gülen için "Abi bozun namazı" mesajı yolladığı görüldü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal