Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan İş İnsanlarına Çağrı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Fazıl Say konseri ile ilgili "Burada mesaj son derece net. Olması gereken bir mesaj." dedi.

20.01.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 20.01.2019-12:07) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan İş İnsanlarına Çağrı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Hakan Çelik ile Haftasonu" programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Fazıl Say Konseri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Fazıl Say konseri ile ilgili konuşan Oktay,  "Burada mesaj son derece net. Olması gereken bir mesaj. Bütün dünyaya birleştirici gözle bakan cumhurbaşkanının, böyle bir konserde bulunması kadar tabii bir olay yok. Zaten orada da ne kadar tabii olduğu anlaşıldı. Normalde sosyal fay hatlarından bahsedilir, kutuplaşmadan... Orada olsaydınız, o kutuplaşma dediğiniz derinliğin olmadığını, gönülden gönüle de bir yol olduğunu görüyoruz. Biz orada bunu yaşadık. Bizim için Türk Halk Müziği'ne ne kadar yakınsak bu da başka bir alan ve bir o kadar güzel. Bizim farklılıklarımız zenginliğimiz dediğimiz olayı biz orada yaşadık fiilen. Gerçekten karşılıklı saygı ve sevgiye dayanan ve seyircisiyle bütünleşen... Güzel de bir örnek oldu. Ümit ediyorum ki bu tür şeyler artarak devam eder. Bizim için de güzel bir konserdi." dedi.

İş İnsanlarına Çağrı

Türkiye'nin özel sektör üzerinden büyüyen bir ekonomik modele sahip olduğunun altını çizen Oktay, "Türkiye'nin büyüme modeli, kamunun devletin gidip ilişki kurduğu ülkelerde yatırım yapması değil. Özel sektör aracılığıyla büyüyen bir ekonomi modelimiz var. İş adamlarımızın daha da cesur olması gerekiyor. Riskler var tabi ki, ama getiri potansiyeli de yükseliyor. Bizim görevimiz riskleri minimize etmektir. Bugün bizim iş adamlarımız bize desinler ki "biz hazırız" Sudan'da Nijer'de biz yatırım yapmaya hazırız... Çıksınlar, biz onun altını devlet olarak doldurabilecek konumdayız"  ifadelerini kullandı. 

Suriyeliler Meselesi Gurur Kaynağıdır

Türkiye'nin Suriyelilere kucak açmasının gurul duyulması gereken bir davranış olduğunu söyleyen  Fuat Oktay, "Biz nasıl 500 yıl önce yapılanlardan gurur duyuyorsak; dün Irak'tan kaçan Kürtlere bütün her şeyiyle kapımızı açtığımızdan gurur duyarak bahsediyoruz. Bugün de Suriye için böyle. 500 yıl sonra bizim torunlarımız gurur duyacaklar inşallah." diye konuştu. 

FETÖ ile Mücadele

FETÖ ile mücadelenin önemine de değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "'Ben şu kadar kişiyi görevden aldım, şu kadar tutukladım, şu kadar hükümlü var dolayısıyla bu bitmiştir' diyebileceğimiz bir şey değil. Örgütün yapısı itibariyle birbiriyle kopuk mekanizmalarla devam ettiği için bu devam etmesi gereken bir mücadele. Türkiye'de bu örgütün beli kırılmıştır. Ama bitmiş midir? Bunu bu kadar iddialı konuştuğumuzda rehavete sürükleyebilir" dedi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal