Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tek Tip Sigara Paketi Uygulamasına Yönelik Önemli Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan '2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda,''2019 yılında başlattığımız tek tip sigara paketi uygulaması ile bu alanda 7’inci ülke olduk. '' dedi.

16.01.2020-12:23 - (Son Güncelleme: 16.01.2020-14:43)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan '2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda, tek tip sigara paketi uygulamasına yönelik önemli açıklamalar yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yönelik açıklamaları şöyledir:

"TEK TİP SİGARA PAKETİ UYGULAMASI İLE BU ALANDA 7’İNCİ ÜLKE OLDUK"

Sigara başta olmak üzere tütün mamulleriyle mücadele kapsamında, 2019 yılında başlattığımız tek tip sigara paketi uygulaması ile bu alanda 7’inci ülke olduk. Şimdi buradan tüm milletime sesleniyorum. Gelin kendi kendinizin düşmanı olmayın. Artık bu sigaraları ayaklarınızın altına alın, içmeyin, daha dinamik ve sağlıklı olarak geleceğe yürüyün.

Sağlık, spor ve eğitim hizmeti veren yerlerde sigara satışını tümüyle yasakladık. İnternet dahil her yerde, sigarayı özendirecek görüntülerin kullanılmasının önüne geçtik. Dumansız hava sahası uygulamasında mevzuattaki boşlukları ortadan kaldırarak, daha etkin bir mücadele yürüteceğiz.

Türkiye’de madde bağımlılığı nedeniyle 1 milyon kişi başına düşen ölüm ortalaması 11,4 düzeyinde iken 2019 yılında 3,3’e düştü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal