Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yönelik Yaptırımlara Sert Çıktı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

16.10.2019-13:18 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-17:57)

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşmasının büyük bir bölümünü Barış Pınarı Harekatı'na ayırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Barış Pınarı Harekatı'na yönelik açıklamaları tam olarak şöyledir:

'Suriye'de son 8 senede 12 milyon kişi göç etti'

"Barış Pınarı Harekatı başarıyla devam ediyor. Bu harekatı başlatma noktasına bir anda gelmedik. Bu işin terörle mücadele konusunda 40, Suriye sorunu bakımından 8 yıl mazisi var. On binlerce vatandaşımızın canına mal olan terör meselesinin nasıl ortaya çıktığını ve büyüdüğünü daha iyi anlıyoruz. Müttefiklerimizin arkamızdan işler çevirdiği inkarı mümkün olmayan bir şekilde açığa çıkmıştır. Ülkemiz her hal ve şart altında müttefiklik hukukunun gereklerini yerine getirmiştir."

"Suriye'de son 8 senede 12 milyon kişinin evlerinden kaçmalarına yarısının ülke dışına gitmesine neden olan çatışmalar yaşandı. 6 milyon Suriyeli'nin 4 milyonu ülkemize gelmiştir. Ağırlıklı olarak Kobani'den gelenlerdir. Tamamına yakını Arap olan mülteciler bize maalesef ifadeyi kullanmakta bile edep ettiğim Arap Ligi'ne hiç yakışmıyor. Acaba siz ne kadar Suriyeli'yi kabul ettiniz. Siz Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkardınız. Şimdi almak gibi bir projeyi hayata sokmaya çalışıyorsunuz. Arap Ligi'nin mültecilerle ilgili bir kuruş verdiği baki mi? AB'nin sadece 3 milyar avro verdiği destek var. Söz verdikleri 6 milyar avroydu. "

Sözlerine Türkiye'nin Suriye'ye girmesi nedeniyle ekonomik yaptırımlarla tehdit eden ülkelere tepki göstererek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

'Biz Çanakkale'de bir tas çorbayı paylaşan milletin çocuklarız'

 "Suriye'deki gelişmeler nedeniyle bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de diyoruz ki; 'Azdan az gider, çoktan çok gider'. Biz Çanakkale'de bir tas çorbayı paylaşan milletin çocuklarız. Onunla Çanakkale Destanı'nı yazanların çocuklarıyız. Bizde açtığınız her yaranın daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bizim kesilen sakalımız çok daha gür çıkar, sizin kayıplarınızın telafisi o kadar kolay olmaz."


Son Dakika Gündem Haberleri
 için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal