Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'a Sahip Çıkarak ABD'ye Yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin İran konusundaki politikalarını değerlendirerek, "İran bizim hem komşumuz hem stratejik ortağımız" diyerek İran'a sahip çıktı.

25.07.2018-13:15 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-13:08) Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'a Sahip Çıkarak ABD'ye Yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı" sıfatıyla özel davetli olduğu 10. BRICS zirvesine katılmak için bugün Güney Afrika'ya hareket ediyor. Erdoğan, ziyaret öncesi havalimanında medya mensuplarına açıklamalar yaptı. ABD'nin İran meselesindeki adımlarını değerlendiren Erdoğan, "İran hem komşumuz hem stratejik partnerimiz" dedi.

"İRAN HEM KOMŞUMUZ HEM DE STRATEJİK ORTAĞIMIZ"

"ABD'nin İran ile alakalı kararlarını izliyoruz " diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle söyledi:

"Yaptırımlarla alakalı şunu bilmemiz gerek. ABD nasıl bir stratejik partnerimiz ise, nasıl bir model ortağımız ise, bizim diğer stratejik ortaklıklarımızla temasları kesmek, devletler arasındaki bağımsızlık anlayışımıza zıt olur.

Hem komşumuz, hem stratejik partnerimiz olacak… Biz onlardan öyle ürünler alıyoruz ki, almadığımız vakit benim ülkemin dış politikasında neler olacak?

Biz bunları sayın Obama devrinde de zaten söyledik. Şu anda da aynısını diyoruz. Şimdi gene bunların söylenmesi bizi üzmektedir. Şu ana dek sayın başkan iyi bir tavır göstermiştir. Biz bu duruşun ilerleyen dönemde de süreceğine inanıyoruz. Arkadaşlar lazım olan fikirlerimizi alıp gitmişlerdir. Temenni ediyorum ki yanlış adımlar atılmamış olsun."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal