Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na: Politikanın Yüzkarası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun YSK üyelerine çete demesine çok sert cevap verdi. Erdoğan, Onlara çete yaftası vurup hedef göstermek densizliktir, had bilmezliktir, ahlaksızlıktır. Bu tür kişileri politikanın yüzkaraları olarak değerlendiriyorum" dedi.

22.05.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-16:21)

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakim ve savcı kura töreninde açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ: POLİTİKANIN YÜZKARALARI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM

Ülkemizin siyaset pratiği en basit nezaketi zorlayıcı halini alabiliyor. YSK kararının ardından bazı siyasetçilerin sınırları zorladığını görüyoruz. Bir siyasi partinin genel başkanı yargı üyelerimizle alakalı insanlık dışı sözler söyledi. Bu kişiler hiç Anayasa'yı da gözden geçirmezler. Anayasa'nın 138'inci maddesi çok açık ve net. İma bile edemezsiniz diyor. Bunlar öyle ileri gittiler ki küfretmedikleri kaldı.

Her türlü hakareti yaptılar. Bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. Bunlar kabul edilemez. Hukukun verdiği kararlar tabiki eleştirilir fakat bunlar içerik eleştirisi olur. Benim partim Anayasa değiştirebilecek güce sahip olduğu dönemde dahi kapatılmakla karşı karşıya kaldı. Partimin kapatılmasını isteyenler Ankara'da yargıçlar var diye meydanlara döküldü. Sonuçta partimiz kapatılmadı fakat hiçbir zaman bu hakareti yapmadık. Onlara çete yaftası vurup hedef göstermek densizliktir, had bilmezliktir, ahlaksızlıktır. Bu tür kişileri politikanın yüzkaraları olarak değerlendiriyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal