Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül Ayında Çok Yorulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Eylül ayında yoğun bir yurt dışı temposu bekliyor. Erdoğan sırasıyla 1 Eylül'de Kırgızistan'a, 7 Eylül'de İran'a, sonrasında da ABD ve Almanya'ya gidecek.

28.08.2018-09:00 - (Son Güncelleme: 28.08.2018-09:05)

Eylül ayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, en yoğun dış gezi programlarının olduğu aylardan bir tanesi olacak. Erdoğan, 1-3 Eylül'de Kırgızistan'a seyahat edecek. Sırayla 7 Eylül'de İran'da Putin ve Ruhani ile üçlü zirvede görüşecek. ABD'de BM Genel Kurulu'na gidecek, sonrasında Almanya'da Merkel ile bir görüşme yapacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eylül ayında peş peşe yurt dışı ziyaretler yapacak. Erdoğan, sırası ile Kırgızistan, İran, ABD ve Almanya'ya seyahat edecek.

İLK DURAK KIRGIZİSTAN

Eylül ayı içinde yapacağı gezilerde de yeni diyalog kapıları açılması düşünülen Erdoğan'ın ilk durağı 1-3 Eylül tarihleri içinde Kırgızistan olacak. Başkent Bişkek'te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov tarafından resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, Ceenbekov ile gerçekleştireceği görüşmede iki devlet arasındaki ticaret gücünün 1 milyar dolara çıkarılması için atılacak adımları görüşecek. İkili görüşmeler çerçevesinde FETÖ ile mücadele meselesi da ele alınacak.

TAHRAN'DA ÜÇLÜ ZİRVE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan gezisinin sonrasında 7 Eylül'de İran'a seyahat edecek. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile üçlü bir zirve gerçekleştirecek. Daha önce Soçi ve Ankara'da yapılan üçlü zirve bu defa Tebriz veya Tahran'da yapılacak. Kritik toplantıda başta İdlib olmak üzere Suriye'de son günlerde meydana gelen olaylar ele alınacak. Görüşme öncesi genelkurmay başkanları ve istihbarat başkanları seviyesinde de temasların olması düşünülüyor. Ayrıca, zirvede ABD'nin 3 ülkeye karşı uyguladığı yaptırımların da gündeme gelmesi tahmin ediliyor.

TÜRK KONSEYİ ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın da katılacağı Türk Konseyi toplantısına gidecek. Türk Konseyi zirvesine gelen liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek olan Erdoğan ayrıca Kırgızistan'da yapılacak 3. Dünya Göçebe Oyunları'nın bir kısmına da katılacak.

ROTA BM GENEL KURULU

Erdoğan'ın Eylül ayındaki en kritik ziyareti ise ABD olacak. Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak için New York'a seyahat edecek. Bu gezi Türkiye ile ABD arasındaki gerilimin sonrasında yapılacak olması sebebiyle büyük önem arz ediyor. Türkiye ile ABD arasındaki siyasi ve ekonomik sıkıntının BM'de ele alınması ve Erdoğan'ın pek çok liderle bir araya gelmesi düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM temasları çerçevesinde ABD'nin uluslararası hukuku yok sayan uygulamalarıyla alakalı olarak dünya liderlerini de bilgilendirmesi düşünülüyor.

SON ZİYARET ALMANYA'YA

Erdoğan'ın, Eylül ayı sonunda ise Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek için Almanya'ya seyahat etmesi düşünülüyor. Erdoğan ve Merkel, iki devlet arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için atılacak adımları görüşecek. Merkel ile Erdoğan en son ABD'nin ekonomik baskısının sonrasında telefon görüşmesi yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal