Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli Görüşmesi Ne Zaman

Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim' çağrısı sonrası Cumhur İttifakının iki lideri bugün saat 13:30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görüşecekler.

18.04.2018-10:25 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-10:10) Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli Görüşmesi Ne Zaman

Siyaset dünyasının bir yana para piyasalarının da gözü kulağı bu görüşmede. İşte Türk siyasetinin en sıcak günlerinden birisi olmayı şimdiden başaran 18 Nisan 2018'de yaşanacak gelişmeler

Erken seçim olacak mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’de gerçekleşen dünkü grup toplantısında ‘’Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 26 Ağustos’ta yapılsın” çağrısında ulunmuştu. “Türkiye'nin seçim için 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir” yorumuyla yapılan çağrı sonucu Ankara kulisleri de hareketli saatler geçirdi

Milliyetçi Hareket Partisi’nden gelen bu açıklamaya ilk tepki Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan gelmişti. Bozdağ, “Partinin yetkili organlarında değerlendirilir, ondan sonra açıklama yapılır” şeklinde ifadelerde bulunmuştu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 2019 VURGUSU YAPTI

MHP grubunun ardından partisinin grup toplantısında kürsüye gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında “Kasım 2019 seçimlerini” vurgulamaya devam etti.

AK Parti grubunun ardından ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP Genel Başkanının Meclis’teki makam odasında ziyaret etti ve yaklaşık 20 dakika süren görüşme sonrasında u görüşme ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu esnada ise Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısına CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere muhalefet partilerinden ardı ardına açıklamalar ve yorumlar geldi.

İYİ PARTİ MUAMMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, Bahçeli’nin 26 Ağustos önerisi için “İYİ Parti’nin seçimlere girebilmesi için büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül’de dolduracak. Bahçeli’nin dediği tarihte seçim yapılması kararlaştırılırsa, İYİ Parti seçime giremez” tespiti ise siyaset kulislerinde “Bahçeli, Meral Akşener’in seçime girememesi için mi bu tarihi ortaya attı?” sorusunun sorulmasına neden oldu.

Bahçeli Abdülhamit Gül görüşmesinin ardından ise AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamada iki liderin bugün görüşecekleri duyuruldu.

Hükümek Sözcüsü Bekir Bozdağ da Bakanlar Kurulu toplantısının hemen akabinde yaptığı açıklamada “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelerek konuyu değerlendirecekler. Bu konuya ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar yapılacak. Yarın (Bugün) 13:30’u beklemenizi tavsiye ederim” dedi.

Erken seçim ihtimalinin bugün gerçekleştirilecek görüşmede netleşmesi bekleniyor. Kulislerde seçim ve seçim tarihine ilişkin farklı fikirler dolaşıyor.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal