Hakan Atilla Yakınları Yargıca Mektup Gönderdi

ABD'de yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın ailesi, akrabaları ve arkadaşları, davaya bakan Yargıç Richard Berman’a 102 ayrı mektup göndererek Hakan Atilla’nın mahkum edilmemesini istedi

18.04.2018-09:39 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-09:35) Hakan Atilla Yakınları Yargıca Mektup Gönderdi

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme ve kara para aklama ve bankacılık sahtekarlığı ile bunlarla ilgili suçlardan New York’ta tutuklu olarak yargılanması devam eden eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ailesi, akrabaları ve arkadaşları, davayı yürüten Yargıç Richard Berman’a "duygu yüklü mektuplar" yazdığı bilgisi geldi.

HAKAN ATİLLA İÇİN 102 AYRI MEKTUP

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı elektronik sisteme önceleri gizli olarak konulan mektuplar daha sonra, kamuya ve medyaya açılarak yayınlandığı bildirildi. Hakan Atilla’nın eşi Burçin, oğlu Burkan, annesi Ayşe ve babası Mehmet Işık Atilla, ve yakınlarının kendi el yazılarıyla kaleme aldıkları toplam 102 ayrı mektubun her birinde, New York’ta tutuklu olan Mehmet Hakan Atilla’nın suçsuzluğu savunuldu.

DÜRÜST, ÇALIŞKAN, TOPLUM TARAFINDAN TAKDİR GÖREN İFADELERİ

Mektuplarda Hakan Atilla’nın dürüst olduğu, ailesine olan sevgisi ve bağlılığı, çalışkanlığı örnek gösterilerek Yargıç Berman’dan, önümüzdeki haftalarda cezası açıklanacak olan Hakan Atilla’ya ‘merhamet’ göstermesi ve hapis cezası vermemesini istendi.

Hakan Atilla’nın eşi Burçin Atilla, Berman’a yazıp gönderdiği mektubu, "Uyumlu, mutlu ve huzurlu, toplum tarafından takdir gören biriydi, evliliğimizde en zor olan, bugünlerde ayrı geçirdiğimiz günlerdir ve bir araya gelerek güzel günlerimize devam edebilmek, son nefesimi verinceye kadar Hakan’ın elini tutabilmek tek temennim. Hayata yeniden tutunabilmemiz, onurlu, mutlu ve sağlıklı, tüm sevdiklerimizle yaşamamızı sürdürebilmemiz için lütfen Hakan’ı mahkum etmeyin. Sağduyunuza güveniyor, merhametinize sığınıyorum." Sözleriyle mektubu bitirdi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal