Cumhurbaşkanı Danışmanı Çevik: Bu ABD'ye Bir Uyarı!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunu vurarak ABD'ye dostça bir uyarı yaptığını söyledi. Çevik, "Bu bir ikaz" dedi.

30.10.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-09:35)

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Fırat'ın doğusundaki YPG mevzilerine dönük Türkiye'den gerçekleştirilen topçu atışlarıyla alakalı olarak "Bu bir ikaz. Hatta Münbiç'te ayak sürüyen ve kuran YPG/PYD/ PKK unsurlarının kenti terk etmesi için onları zorlamayan ABD'ye de dostça bir mesaj" dedi.

TSK, FIRAT'IN DOĞUSUNU BOMBALADI

İlnur Çevik, "Şimdi sıra geldi Fırat'ın doğusuna" başlığıyla paylaşılan yazısında " Fırat Nehri'nin doğu tarafında yer alan ve Türkiye hudutuna hakim yükseltilere sahip bulunan Zor Mağar bölgesindeki terör örgütü eylemlerini engelleme çerçevesinde top atışları gerçekleştirildi. TSK, Zor Mağar tepesinde terör örgütü tarafından kurulan siper ve mevzileri hedef aldı" dedi.

''ABD'YE DOSTÇA MESAJ''

"Bu bir ikaz. Hatta Münbiç'te ayak sürüyen ve kuran YPG/PYD/PKK unsurlarının kenti terk etmesi için onları zorlamayan ABD'ye de dostça bir mesaj" fikrini söyleyen Çevik, şöyle dedi:

''TÜRKİYE BU MESAJLARI AFRİN'DE VERDİ''

''PKK, Fırat'ın doğu tarafında Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden haller içinde ve ABD bunlara fırsat veriyor. Bundan Rusya ve İran bile huzursuz. Türkiye bu mesajları Afrin'de de verdi ve lazım olanı yaptı. Şimdi artık gözler Münbiç ve Fırat'ın doğusunda.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal