Pentagon Açıkladı! Türk Ve ABD Askerleri Harekete Geçiyor

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, Türk ve Amerikan askerlerinin Münbiç'te ortak devriyeler için eğitim ve hazırlıkların son bulduğunu belirtti.

30.10.2018-09:19 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-09:23)

Söz konusu durum hakkında önemli açıklamalarda bulunan Binbaşı Robertson, 'Münbiç ilçesinin dışında bulunan ortak devriyeler için görev hazırlıkları ve ortak operasyon eğitimleri bitti. İki kuvvet ortak devriyelere başlamak üzere hazırlık yapıyorlar' dedi. 

Devriyelerin başlamasına yönelik tarih belirtmeyen Robertson, görev hazırlıkları çerçevesinde Türk-Amerikan kuvvetlerinin ortak operasyon gerçekleştirme konusunda yeteneklerinin senkronize edildiğini, ortak taktik çalışmalarında alıştırma ve güvenlik konularının üzerinde durulduğunu ifade etti.

Binbaşı Robertson, devriyede yer alacak kuvvetlere silah eğitimleri ile beraber iletişim kurma ve kesme, el yapımı patlayıcı prosedürleri ve trafik kontrol noktalarını istikrara kavuşturmak dahil pek fazla eğitimin verildiğini belirtti.

DEVRİYELERİN BAŞLAMASINA AZ KALDI

Pentagon Sözcülerinden Yarbay Kone Faulkner, 'Ortak devriyeler çok geçmeden  başlayacak.' şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen başka bir Pentagon yetkili ise ortak devriyelerin 'bir iki gün içinde' veya 'bir haftadan daha az bir süre içinde' başlayacağını ifade etti.

Türkiye ile ABD arasında Münbiç konusunda Haziran ayında mutabakata varılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal