Çukurova Yöresinde Yaşanan İklim Karışıklığı Şaşırttı!

Adana'nın Çukurova yöresinde bazı yüksek bölgelere kar yağarken, sıcak havanın etkisini devam ettirdiği bazı bölgelerde de ağaçlar çiçek açtı.

02.11.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-13:02)

Adana'nın Çukurova yöresinde bazı yüksek bölgelere kar yağarken, sıcak havanın etkisini devam ettirdiği bazı bölgelerde de ağaçlar çiçek açtı.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, yüksek kısımlarda kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinden bu yana kendini gösteren kar yağışıyla, Tahtalı ve Binboğa Dağları beyaza dönüştü. Yağışın etkisiyle ilçe merkezinde hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düştü.

OSMANİYE'DE MEYVE AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ise hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sebebiyle bazı erik ve portakal ağaçları çiçek açtı.

Anberinarkı köyü sakini Mehmet Durmuşcan (55), söz konusu duruma yönelik, havalar sıcak gittiği için yaz meyvesi ağaçlarının çiçek açarak ürün vermeye başladığını aktardı.

Durumun kendisini şaşırttığını belirten Durmuşcan, "Yazın meyvelerini yedik bitirdik. Kışa girerken tekrar yemeye başladık. Erik ağacımız çiçek açtı. Dut ağacımız tekrar meyve verdi. Anlayamadık bu durumu. Hava şartlarına bağlı olarak nasıl böyle bir olay yaşandı bilemedik." diye konuştu.



İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Murat Kuru, bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden ötürü bazı ağaçların çiçek açıp meyve verdiğini açıkladı.

Bahsi geçen durumu, "ağaçların sıcak havalara aldanması" şeklinde tanımlayan Kuru, "Sıcaklığın belli bir seviyenin üzerinde seyretmesinden dolayı, bitki gelişim düzenleyici hormonların yapısında değişiklik gözlenmektedir. Bir nevi ağaçlar kendilerini ilkbahar ayında hissetmektedir. Yani ağaçlar, yalancı bahar yaşamaktadır." diye açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal