CHP'nin Yanlış Aday Politikası Avcılar ve Şişli'de Yarışı Kaybettiriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday belirleme politikasının yanlışlığını cezasını çekiyor. CHP, Şişli'de birinciliği DSP'den Mustafa Sarıgül'e bırakırken, Avcılar'da da AK Parti anketlerde önde gözüküyor.

14.03.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-13:55) CHP'nin Yanlış Aday Politikası Avcılar ve Şişli'de Yarışı Kaybettiriyor

Türkiye 17 gün sonra, yereldeki idarecilerini seçmek için bir defa daha sandık başına gidiyor. Bu seçimlerde de en fazla merak edilen yerlerin başında, tabiki İstanbul geliyor. Mega şehirde, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı dışında ilçe adayları da kentte ikamet edenler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

CHP YİNE KRİZLERLE ADAY BELİRLEDİ

Seçim öncesi ve ardından krizler yaşamaya alışan Cumhuriyet Halk Partisi, belediye başkan adaylarını tespit ederken de makûs kaderine razı geldi. Öyle ki; Şişli'de tek başına büyük bir seçmen kitlesini konsolide eden Mustafa Sarıgül, Avcılar'da Handan Toprak Benli gibi isimler aday gösterilmedi.

ADAYLAR DSP'Yİ TERCİH ETTİ

2014'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Mustafa Sarıgül ve bir önceki seçimde Avcılar'da yüzde 44'le kazanan Handan Toprak Benli, aday olamayınca DSP'ye geçti.

HDP İTTİFAKI OYLARI BÖLDÜ

'Batıda AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz' mottosu ile 31 Mart 2019 seçimleri için yola koyulan HDP'yle ittifak içerisinde olan CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürkçü-Kemalist adaylar yerine HDP'nin olumlu baktığı kişileri aday gösterince beklenen oldu.

Sarıgül, Benli gibi isimler, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Demokratik Sol Parti'ye geçti; Şişli ve Avcılar'da oylar bölündü.

MUSTAFA SARIGÜL, ŞİŞLİ'DE FAVORİ

ORC Araştırma Şirketi'nin gerçekleştirdiği İstanbul ilçeleri anketinin sonuçlarına göre Mustafa Sarıgül, DSP ile oyların yüzde 35,3'ünü alıyor. İlçede AK Parti yüzde 26,5 oranıyla ikinci basamakta yer alırken, CHP ise yüzde 23,3 oy oranı ile en sondaki parti.

Avcılar'da da durum pek farklı değil. Bir önceki seçimde CHP'nin kazandığı ilçede, bu seçim öncesi anketlerde AK Parti yüzde 39,6 ile ilk basamakta, CHP ise yüzde 30,3 oy oranıyla ikinci basamakta. DSP'den aday olan Handan Toprak Benli ise yüzde 17,3 oy oranıyla 3. basamakta yer alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal