Savcı, Darbeci Pilotlara İsyan Etti!

Darbeci Pilotlardan Mehmet Çetin Kaplan, ikinci pilotun itirafına rağmen bombardımanı gerçekleştirmediğini söyledi. Bunun üzerine savcı; ''F16'larla Ankara'nın tarihi, turistik yerlerini mi geziyordunuz?'' diyerek isyan etti.

14.03.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-14:05) Savcı, Darbeci Pilotlara İsyan Etti!

Hava saldırısı sonucu 7 polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirdiği saptanan pilot üsteğmen Mehmet Çetin Kaplan, ikinci pilot eski yüzbaşı Ertan Koral'ın itirafına ve telsiz kayıtlarına rağmen bombalı saldırıyı inkar etti.

Darbeciler arasında adeta bir gelenek haline gelen önce itiraf sonra inkar stratejisinin en son uygulayıcısı darbe girşiminin ilk hava bombardımanını yapan pilot üstteğmen Mehmet Kaplan'dan geldi.

Edinilen bilgilere göre Fetöcü Tarık kod Adlı Alper Küçük'e bağlı olan pilot talimatı buradan aldı.
Kaplan'ın, darbeden bir gün önce dedarbeci pilotlarla bir toplantıya katıldığı tespit edilmişti.

Çavur, pilotlara, "Siz bugüne kadar bunlar için yetiştirildiniz. Verdiğimiz emeğin karşılığını ödeyeceksiniz. Ben bugüne kadar savaşvari günler olmasını bekliyordum. Bu harekatı yapmak zorundayız." dedikten sonra görev dağılımı yaptı. Eski kurmay binbaşı Mehmet Fatih Çavur'un evindeki darbe toplantısında Çavur'un darbenin beklenen gün olduğu ve bugün için yetiştirildiklerini söylediği öğrenildi.

İhanet girişimine saatler kala 141. Filo'da eski yarbay Hakan Karakuş başkanlığındaki ikinci darbe toplantısında ise son hazırlıklar gözden geçirildi ve hangi pilotların birlikte uçacakları kararlaştırıldı.
 

BÜTÜN DELİLLERE VE İTİRAFLARA RAĞMEN MAHKEMEDE İNKAR ETTİ

Savcı Mehmet Kaplan'ın ve ikinci pilotun itirafına rağmen inkar etme yoluna giden darbeci pilota isyan etti. Savcı ''F16'larla Ankara'nın tarihi ve turistik yerlerini mi geziyordunuz?!'' diyerek tepki gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal