CHP'li Öztürk Yılmaz'dan Yeni Açıklama: Ezan Arapça Okunmasın Demedim

"Ezan Türkçe okunsun" çıkışıyla gündem olan ve ihraç istemi ile partisi CHP tarafından disipline sevk edilen Öztürk Yılmaz'dan yeni açıklama geldi. Yılmaz, "Ben Arapça ezan okunmasın demedim" dedi.

13.11.2018-10:18 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-11:41)

Ezanın Türkçe okunması gerektiğini söyleyen CHP'nin Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, tepki toplamıştı.

Partisinin tepki göstermesi ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na savaş açan Öztürk Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na ağır laflar söylemişti.

"PARTİ KURABİLİR"

Bu tartışmaların sonrasında Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, köşe yazısında Öztürk Yılmaz'la olan görüşmesini şu şekilde anlattı: "Kılıçdaroğlu’na meydan okumayı seçen Öztürk Yılmaz’ın jet hızıyla partiden ihraç edilmesi düşünülüyor. Öztürk Yılmaz’la görüştüm. “CHP’den ihraç edilirse parti kuracak” ifadesini sordum. Yanıt vermek istemedi. Fakat “yok” da demedi. CHP tabanından yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. “Telefonlarım susmuyor, odam dolup taşıyor” diye konuştu.

"DİNLE İLGİLİ DEĞİL DİLLE İLGİLİ"

“Ben Arapça ezan okunmasın demedim. Biri söylerse ona ilk karşı çıkan ben olurum. Fakat Türkçe ezan okunsun dedim. Dinle alakalı değil, dille alakalı bir çıkıştı” diye ekledi. İzlenimimi sorarsanız, Öztürk Yılmaz siyasi literatürümüze Mümtaz Soysal’ın kazandırdığı biçimiyle “vuruşarak çekiliyor”. CHP’den ihraç edildiğinde parti kurup yoluna devam edecek gibi görünüyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal