CHP, HDP ile İttifak İddialarına Son Noktayı Koydu

HDP ile ittifak yapacağı konuşulan CHP'den bu konuyla alakalı bir açıklama geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Gündemimizde kesinlikle ittifak yok" diyerek söylentileri yalanladı.

03.09.2018-18:22 - (Son Güncelleme: 03.09.2018-18:15) CHP, HDP ile İttifak İddialarına Son Noktayı Koydu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlerde ittifak gerçekleştirmeyeceklerini söyleyerek, "Bizim CHP olarak bir iddiamız var. Belediyeciliği biz yaparız. Yarım ağızla söylediğimi düşünen medya mensupları, dudaklarımı okusun. Gündemimizde kesinlikle ittifak yok" dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün bir araya geldi. MYK toplantısının sonrasında açıklamalar yapan CHP Sözcüsü Öztrak, bugün enflasyon oranlarının ilan edildiğini ve aylık enflasyonunu yüzde 2,3 olduğunu anımsatarak, bu rakamın rekor olduğunu ifade etti. Senelik enflasyon oranının ise 17,9 olduğunu söyleyen Öztrak, "Bu oran senelik enflasyon oranı olarak tüm serinin rekoru. İlk 8 ayda olan yüzde 12,3'lük enflasyon oranı da tüketici fiyatları bazında. Bu da rekor ve ilk defa, ilk 8 ayda çift haneli rakamları yakalamış durumdayız. İlerleyen döneme baktığımızda özellikle üretici fiyatlarının ağustos ayında senelik olarak yüzde 32,13 oranında yükselmiş olması ve çekirdek enflasyon oranları enflasyondaki bu hızlanmanın devam edeceğini gösteriyor" diye konuştu.

"İTTİFAK YOK"

Gündem ile alakalı soruları da cevaplayan Öztrak, gazetecilerden birinin "Yerel seçimlerde AK Parti ile MHP arasında bir ittifak gündemde. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bir ittifak arayışı var mı? Özellikle HDP ile bir ittifak yapılacağı söylentisi var. Bunları nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine şu cevabı verdi:

"Cumhur cephesinin ne yapacağını bilmem; fakat Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim bir iddiamız var. Biz diyoruz ki belediyeciliği biz yaparız. Bu sebeple de biz bu seçimlere tabanda mutabakatı sağlayacak, bundan önceki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy armış, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy armış, diğer partilere oy armış seçmenlerinde oyunu alabilecek, en yüksek oyu alacak, millete yapacağı hizmetlerin en üst düzeyde olacağa halkın belediye başkanları ile çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum diyorlar ki yarım ağızla dediler. O zaman yarım ağızla söylediğimi düşünen değerli medya mensupları dudaklarımı okusun. Gündemimizde kesinlikle ittifak yok."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal