Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 'Salda Çevresine Çivi Dahi Çakılmayacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Salda Gölü çevresinde bungalov evler, betonarme, asansörlü ve klimalı yapıların inşa edileceği"ne yönelik iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

06.09.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-16:11) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 'Salda Çevresine Çivi Dahi Çakılmayacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen bir bildiriye göre, birtakım yayın organlarında Salda Gölü çevresinde bungalov evler, betonarme, asansörlü ve klimalı yapıların yer alacağına yönelik ifadelerin bulunduğunu bildirdi.

Bahsi geçen ifadelerin aslınınolmadığını belirten bildiride,

"Defalarca ifade edildiği üzere, Salda Gölü Özel Çevre Koruma Projesi içinde herhangi bir betonarme yapı asla olmayacak, çivi dahi çakılmayacaktır. Beyaz kumların olduğu alana ayakkabıyla girilmesine ve bu doğal alana hiçbir şekilde en ufak çöpün dahi atılmasına izin verilmeyecektir." diye konuşuldu.

Aslı olmayan iddialara göre Salda Gölü kıyı kenarının 50 metre değil, 300 ile 600 metre arasında değiştiğinini vurgulayan konuşmada  gündelik ihtiyaçlar için ahşap ve doğal malzemelerden oluşması planlanan yapıların bile, göl ve beyaz kumların bulunduğu kıyı kenarının dışında yer alacağının sözünü verdi.

Bakanlık ve Burdur Valiliği tarafından Salda etrafında daima kontroller yapıldığı tespit edilen konuşmaya şöyle devam edildi:

"Bu denetimler kapsamında çevre kirliliğine yol açanlar hakkında para cezası uygulanmış, kaçak yapılar inşa edenler hakkında suç duyurularında bulunulmuştur. Salda Gölü ile ilgili yapılacak her çalışma Bakanlığımız ve Burdur Valiliğince hassasiyetle takip edilirken, ilçe belediyesi ne yazık ki üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemektedir. Göl çevresinde çarpık yapılaşmaya göz yuman ve çevre kirliliğine karşı tedbirleri almayan sorumlularla alakalı Bakanlığımızca görevlendirilen müfettişler aracılığıyla tespite yönelik çalışmalar mahallinde devam etmektedir. Bu konuda ihmali bulunanlar hakkında gerekli adli ve idari takibatın başlatılması için girişimlerde bulunulacaktır."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal