Cemal Kaşıkçı Kaybolmadan Önce Programlarını İptal Etmiş!

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmadan kısa bir süre önce Sakarya Üniversite'ni arayarak katılması gereken bir etkinliğe katılamayacağını söylediği öğrenildi.

10.10.2018-19:38 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-19:29) Cemal Kaşıkçı Kaybolmadan Önce Programlarını İptal Etmiş!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasından önce Sakarya'da gideceği kongre programını, görevlileri arayıp iptal ettirdiği meydana çıktı. Mesele ile alakalı Kaşıkçı ile görüştüğü bildirilen Sakarya Üniversitesi'nde vazifeli Mısırlı Öğretim Üyesi Cemal Nassar, "Gelmeden önce aradı, iptal ettiğini ifade etti. Ardından bu hadise oldu, çok üzgünüz" dedi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girmesinin ardından kaybolan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı, Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) yapılan 4. Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi'ne gidecekti. SAÜ Ortadoğu Enstitüsü'nün yaptığı kongreden bir süre önce enstitü görevlilerini arayan Kaşıkçı, programlarının yoğunluğundan sebeple kongreye gelemeyeceğini söylediği kaydedildi.

Organize edilen kongre bugün SAÜ Kongre Merkezi'nde başladı fakat programda Cemal Kaşıkçı sadece afişlerdeki fotoğrafı vardı. Sakaryalı öğretim üyeleri ve öğrenciler Kaşıkçı'nın kaybolması nedeniyle büyük üzüntü yaşadı.

'YOĞUN BİR PROGRAMI VARDI'

Programı düzenleyen SAÜ Ortadoğu Enstitüsü Müdürü Tuncay Kardaş, Kaşıkçı'dan Ortadoğu'daki ekonomik problemleri dinlemeyi beklerken bu olayın olduğunu söyleyerek, "Kendisi konuşmacılardan bir tanesiydi. Ortadoğu'nun son dönemde meydana gelen ekonomik siyasi olaylarından konuşacaktı. Arkadaşlarımız kendisiyle temasa geçti, kendisinden haber alınamayınca bu vaziyet olunca biz de diğer misafirlerimizle devam ettik. Konuşmacıların merak ettiği tüm dünyanın merak ettiği bir mesele. Bu hususta net bir bilgi yok. Halen olayın teyit edilmediğini biliyorsunuz. Bir konuktu, fikirlerini Ortadoğu'daki son olayların bir gazeteci gözüyle anlatmayı düşünüyordu. Malesef bu olay oldu" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal