Cansuyu'ndan Keşmir'e Yardım İsteği

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cammu Keşmir bölgesinde insani yardım çalışmasında bulunma isteğini, uluslararası kuruluşlardan ilgili yazılarla talep ettiğini açıkladı.

14.09.2019-15:46 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-15:29)

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hindistan'ın güvenlik kısıtlamalarının meydana geldiği Cammu Keşmir bölgesinde insani yardım çalışmasında bulunma meselesinde kararlılığını ve isteğini, açık kaynaklardan ve uluslararası kuruluşlardan ilgili yazılarla talep ettiğini aktardı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Genel Başkanı Mustafa Köylü ve yanındaki heyet, Cammu Keşmir bölgesi meselesinde görüş alışverişi yapmak için Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi'yi görmeye gitti.

 Pakistan ve Bangladeş'te meydana gelen bu zaman dilimini yakından izlediklerini bildirerek, bölgeye yaptıkları yardımlardan söz açtı ve şunları söyledi:

"Keşmir ile ilgili oradaki toplum hakkında da bilgiye sahibiz. Büyükelçimizin bizi bilgilendirmesinden sonra bölgede yine legal olarak neler yapabiliriz, bunu planlayacağız." 

Büyükelçisi Qazi de Keşmir'de güvenlik, insan hakları ihlali gibi sorunların sürdüğünü, Keşmir halkının Hindistan'ın hakimiyetini kabul etmediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hindistanlılar Keşmirlilerin Pakistan'a girmesine izin vermiyor. Yaşam sıkıntısı var, bölge abluka altında. Telefon yok, erişim yok, internet yok, haber yok. İnsanların evlerinden dışarı çıkmalarına müsaade etmiyorlar. Okullar kapalı, hastane ihtiyacı olanlar gidemiyor, bunun aksi durum tespit edildiğinde Hindistan askerleri tarafından müdahale ediliyor. Demokrasi ülkesi olduğunuzu söylüyorsanız bölge insanlarına da ona göre davranmanız gerekmektedir. Bu zulüm hiçbir şekilde kabul edilecek bir durum değildir."

Açıklamada, Keşmir halkının yanında olunacağı vurgulanarak, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Dernek, bölgeye yönelik acil insani yardım çağrısına cevap vermektedir. Keşmir tam olarak bir açık hava hapishanesine çevrilmiş durumdadır. Dünya Keşmir'den haber alamamaktadır. Varlığını demokratik gerekçelere nispet ederek sürdüren bir devletin işgal gücüne dönmesi ve bir de zulüm etmesi insanlığın ve tarihin asla affetmeyeceği bir durumdur. Bölgede insani dram baş göstermektedir. İnsani yardım kuruluşlarının bölgeye gitmesi sağlanmalı, anlamsız abluka derhal sona ermelidir. Uluslararası kuruluşlara yönelik olarak yapılan çağrı en güçlü şekilde ifade edilmektedir. BMGK ve İİT ve Şangay Beşlisi'nin bu konuda en güçlü baskıyı Hindistan üzerinde oluşturması beklenmektedir. Cansuyu Derneği bölgede insani yardım çalışması yapma konusundaki ısrar ve talebini açık kaynaklardan ve uluslararası kuruluşlardan ilgili yazılarla talep etmektedir. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği mazlum Keşmir halkının yanında olacaktır. Bu konuda makul adımlar atılmazsa önü alınamaz büyük bir bölgesel gerilim başlayacak ve bunun çok büyük maliyetleri olacaktır."

 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal