Canan Kaftancıoğlu'nun 'Atatürk' Dememesi Üzerine Kılıçdaroğlu'dan Talimat

9 Eylül günü yaptığı konuşmada 3 defa üst üste ''Atatürk'' kelimesini kullanmamaya gayret gösteren Canan Kaftancıoğlu tepki çekti. Kemal Kılıçdaroğlu, partideki gerilimin şiddetlenmemesi için ''daha fazla yorum yapmayın'' talimatını verdi.

15.09.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-13:28) Canan Kaftancıoğlu'nun 'Atatürk' Dememesi Üzerine Kılıçdaroğlu'dan Talimat

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 3 defa ''Atatürk'' ifadesini kullanmaktan kaçınarak ''Mustafa Kemal'' dedi. Bunun üzerine parti içinde gerginlik başladı.

Tartışmaların boyut değiştirmesi sonucu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu duruma el koydu.

Parti içinde genellikle tepki çeken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirdiği bir açıklamada 3 defa üst üste ''Atatürk'' demekten kaçındığı için parti içinde sert eleştirilerin hedefi oldu.

Kılıçdaroğlu, bunun üzerine daha fazla yorum yapılmaması yönünde talimat verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurmayları aracılığıyla, böyle bir zamanda bu tartışmanın doğru olmadığını ifade ederek, partililerin bu konuda daha fazla yorum yapmamasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun mesajını milletvekillerinin ortak WhatsApp grubundan paylaştı ve milletvekillerinden bu konuda yorum yapılmamasını istedi.

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise ''Bize değil Atatürk diyemeyenlere konuşmayın diyeceksiniz'' dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de sosyal medyada peş peşe yapılan paylaşımlar üzerine, İzmir milletvekillerine mesaj göndererek, "Bu konuların konuşulacağı yerler basın ve sosyal medya değil, partimizin yetkili kurullarıdır" dediği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal