Büyük Marmara Depremi İçin Uyarı!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde beklenen büyük Marmara depreminin şiddetine yönelik tahmini açıklamalarda bulundu.

17.08.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 17.08.2020-12:06) Büyük Marmara Depremi İçin Uyarı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 17 Ağustos depreminden 21. yıl senesinde Marmara'yı tehdit eden büyük depreme yönelik krtik değerlendirmelerde bulundu.

1939 Erzincan sarsıntısından sonra Kuzey Anadolu Fayı üzerindeki depremlerin batıya taşındığını dile getiren Prof. Dr. Özener, ''Başta İstanbul’u etkileyecek Marmara Depremi’nin büyüklüğü 7’nin üzerinde olacak. Tarih veremiyoruz. Bu aşamada yapılabilecek tek şey deprem zararlarını azaltmak. Hesaplama ve öngörülerimiz, Marmara’daki sarsıntının 7.2 büyüklüğü civarında olacağını gösteriyor.

İKİ YA DA ÜÇ PARÇALI KIRIK OLABİLİR

Bu tek parçalı bir kırık olabileceği gibi iki ya da üç parçalı kırık da olabilir. Biz Marmara’da deprem beklerken ülkemizin başka bir yerinde 7’nin üzerinde bir depremle karşılaşırsak buna şaşırmamamız gerek.

GPS gözlemlerinden elde edilen verilere göre, her yıl ortalama 2.5 santimetre batı-güney batı yönüne doğru kayıyoruz ve bu da bir enerji birikmesine yol açıyor. Depremlerin nerelerde olabileceğini biliyoruz ancak ne zaman olacağını bilemiyoruz. Zamanını bilemediğimiz için her an olacakmış gibi depreme karşı hazırlıklı olmalıyız'' açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal