Büfelere Zam Yapan İmamoğlu'na Çağrı!

Ekmeğe yaptığı fiyat artışının ardından salgın sürecinden olumsuz etkilenen gazete bayilerine de zam getiren İBB'ye büfelerden tepki geldi.

26.09.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-09:54) Büfelere Zam Yapan İmamoğlu'na Çağrı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gazete satış büfelerinin kiralarına ortalama yüzde 500 zam  yapması ve ve yenileme için büfelere 300 bin liraya kadar maliyet çıkarması vatandaşı mağdur etti.

Pandemi nedeniyle iflas eşiğine gelen gazete bayileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yeni uygulaması nedeniyle zora girdi.

İBB, İstanbul'daki gazete satış büfelerinin kiralarına ortalama yüzde 500 zam yaptı. İBB, büfelere ''yenileme'' adı altında da 300 bin liraya kadar masraf çıkardı.

21 Eylül'e kadar yeni zamlı sözleşmeye imza atmak zorunda kalan bayiler için ise 1 Ekim'e kadar ihaleye çıkılacağı kaydedildi.

Büfe işleten esnaf, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na söz konusu uygulamadan vazgeçmesi için seslendi.

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu,şu açıklamayı yaptı:

''2003'ten beri gazete bayilerinin oda başkanıyım, 1994 yılından itibaren de gazete bayisiyim. Bu gazete bayilerinin çoğu 1994 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Yağmur, çamur, fırtına demeden, gazete okurlarına 365 gün boyunca kesintisiz hizmet veriyorlar. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yanlış bilgi verildiğine eminim.

Bizi gıda büfeleriyle karıştırıyorlar. Ayrıca temmuz ayındaki İBB Meclis toplantısında CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın bizi yandaş, yancı ve rant heveslisi olarak yaftalayarak itibarsızlaştırmaya çalışmasına da şaşırdım''

34 yıldır CHP'li ve CHP 35. dönem PM üyesi olduğunu dile getiren Karasu, şunları söyledi:

''Nasıl yandaş oluyorum? Ama önemli olan bu değil; biz bu işi siyasileştirmek istemiyoruz. Bizim tek isteğimiz, evine ekmek götürmeye çalışan emekçi insanlara yapılan yanlış uygulamadan geri adım atılması.

Ayrıca şartlarını ağırlaştırdıkları gazete bayilerine bir hafta süre verilerek, 'Ya bu sözleşmeleri imzala ya da büfeyi boşalt, anahtarı teslim et' denilmesine karşıyız.

Kiralara yüzde 400 - 600 arası zam yapılmış ve 80 bin ile 300 bin arası olan, henüz görmediğimiz, 12 ay sonra teslim edilecek yeni büfenin ilk taksiti isteniyor'' 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal