Berat Albayrak Rekor Sinyallerini Verdi!

2. International Business Forum'unda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Ekim'de cari fazlada tüm zamanların rekoru gelebilir' ifadelerini kullandı.

20.11.2018-12:09 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-16:55)

2. International Business Forum'unda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Ekim'de cari fazlada tüm zamanların rekoru gelebilir' ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

REEL SEKTÖR VE BANKACILIK SEKTÖRÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ

Çok güçlü rakamlar gelmeye başladı. Adını dengelenme verdiğimiz bu dönemde beklentilerimiz dışında bir gelişme meydana gelmedi. 2019 yılına girerken makro ekonomik göstergeleri ayrıntılı olarak analiz ederek stratejilerimizi buna göre gerçekleştirdik. Reel sektör ve bankacılık sektörümüze güç katıyoruz. İkinci hedefimiz ise bütçemiz.

FIRSATÇILARLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Tarımda erken uyarı sistemini devreye sokacağız. Gıda enflasyonu hakkında stratejik bir yol haritası çiziyoruz. Hal Yasası'nı da en iyi şekilde uygulamaya koyacağız. Fırsatçılarla, stokçularla mücadele edeceğiz. Polatlı'da 200 bin ton soğanın fiyatlar yükselir diye stoklandığı ortaya çıktı. Denetimler devam ediyor, devam edecek. Enflasyonda Ekim ayında başlayan yavaşlama sürecinin pozitif etkisini Kasım'da göreceğiz.

FAİZ DÜŞÜŞÜ ARALIKTA DA SÜRECEK

BDDK'dan takip ediyorum. Faizler yüzde 25'lerin altına inmeye başladı. Bu trent Aralık ayında daha da inecek inşallah. Hem piyasa belirsizliğinin kalkması hem de fiyatlandırmayla daha da düşecek. Çok pozitif bir Kasım ayını çok daha verimli alacağız. Mobilya ve beyaz eşya sektöründen hatta otomotiv sektöründen aldığımız pozitif haberler geliyor. Reel sektörde güçlü işbirliği ile yönettiğimiz bu dönemden reel sektörün güçlü çıkmasıyla dengelenme sürecine çok önemli bir fayda olacağını tahmin ediyoruz.

Ülke ekonomimize olan güveni güçlendirmeye başladık. Türkiye güçlü duruşuyla yoluna devam ediyor. Gerek uluslararası gerek yurt içinde ihaleler yapmaya güçlü bir likidite oluşturmaya devam ediyoruz. Bu dönemde Türkiye, ticaret hacmini yükselterek kazan kazan çerçevesinde politikalarına devam edecektir. Türkiye ile ticaret iş, işbirliği yapan tüm ülkeler desteğimiz ve güvencemiz altındadır. Ne kadar kazanan ülke varsa her geçen gün yükselmeye devam etmektedir. İşbirliğimizi artırmayı gönülden tavsiye ediyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal