Akit TV Sunucusuna Zorla Getirilme Kararı

Akit Tv sunucusu Ahmet Keser’in ‘Gün Başlıyor’ programda Zeytin Dalı Harekatı değerlendirmesi yaparken “Sivilleri öldürecek olsak başta Cihangir’den başlarız; Nişantaşı, Etiler var, bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var, buralardan başlarız” ifadesine ilişkin dava zorla getirilme kararı çıktı.

25.04.2018-12:48 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-17:39) Akit TV Sunucusuna Zorla Getirilme Kararı

Akit Tv sunucusu Ahmet Keser’in ‘Gün Başlıyor’ isimli programda Zeytin Dalı Harekatı değerlendirmesi yaparken “Sivilleri öldürecek olsak başta Cihangir’den başlarız; Nişantaşı, Etiler var, bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var, buralardan başlarız” şeklindeki ifadelerine ilişkin görülen davada Keser hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. İzleyicilerden birinin tepkisi üzerine hakimin, “Ben de bu ülkenin tarafsız bir hakimiyim” sözleri duruşmaya damgasını vurdu

Programdaki sözleriyle tepki çeken Akit’in sunucusuna zorla getirilme kararı

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına Milletvekili Eren Erdem’in avukatı Onur Cingil, müdahil olmak isteyen iş adamı Şecaattin Çelikler’in avukatı Gülcan Karakaş katıldı. Sanık Keser şehir dışında olduğunu gerekçesiyle katılmadı.

Programdaki sözleriyle tepki çeken Akit’in sunucusuna zorla getirilme kararı TBMM’YE KARŞI İTHAMLARDA BULUNMUŞTUR

Eren Erdem’in avukatı Onur Cingil şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “Davaya katılma talebimiz vardır. Sanık ifadelerinde belli muhitleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne karşı ithamlarda bulunmuş olup bu ithamlar müvekkilim milletvekili olduğu için doğrudan kendisine ve tüm vekillere yönelik yapılmıştır.” dedi.

SANIK HAKKINDA 5 AYRI SORUŞTURMA VAR

Şecaattin Çelikler vekili Gülcan Karakaş da, “Davaya katılma talebimiz vardır. Müvekkilim iş adamıdır, Yeşilköy’de ikamet etmektedir. Müvekkilim sanığın Atatürk’e yönelik yoğun ve ağır ifadeleri sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur. Sanık hakkında hali hazırda 5 ayrı soruşturma yürütülmektedir. Sanığın iddianamede geçen savunmasında ‘Cümlelerim cımbızla alınarak çekilmiştir’ demiştir. Fakat böyle bir durum söz konusu değildir. Eylemi TV’de yapması nedeniyle kayıtlar bulunmaktadır. Birçok insan bu durumdan dolayı zarar görmüştür. Hükümet Sözcüsü de konu ile ilgili sert bir uyarı yapmıştır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"BEN DE BU ÜLKENİN TARAFSIZ BİR HAKİMİYİM"

Bu sırada duruşmayı izleyen bir kişi ise “Adam ‘yapsak’ demiş. Ülke böyle bir vaziyetteyken dayanamıyoruz. Ben vatandaşım müdahil olmak istiyorum” dedi. Hakim Sabire Begimay Yıldız Summak ise yanıt olarak, “Ben de bu ülkenin tarafsız bir hakimiyim. Size söz hakkı vermedim. Duruşmanın huzurunu kaçırırsanız sizi atmak zorunda kalacağım” sözü duruşmaya damga vurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal