Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Kılıçdaroğlu AYM Töreninde Karşılaştı

Anayasa Mahkemesi'nin 56'ıncı kuruluş yıl dönümü sebebi ile AYM Yüce Divan Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu protokolün ön sırasında bulunanlarla tokalaştı.

25.04.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-12:19) Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Kılıçdaroğlu AYM Töreninde Karşılaştı

Anayasa Mahkemesi'nin 56'ıncı kuruluş yıl dönümü sebebi ile AYM Yüce Divan Salonu'nda tören düzenlendi. AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın ev sahipliğinde yapılan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile çok sayıda yargı mensupları katılım gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girişinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu protokolün ön sırasında bulunanlarla tek tek tokalaştı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan konuşmasında, "Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz sonrasında olağanüstü bir çaba göstererek 120 bin başvurudan 103 bin kadarını sonuçlandırmıştır. Böylece olağanüstü hal döneminde şu ana kadar yapılan başvuruların yüzde 86'sı karara bağlanmış durumdadır. Halihazırda mahkememizin önünde yaklaşık 39 bin başvuru daha bulunmakta olup bu başvuruların 9 bin kadarı olağanüstü dönem tedbirlerine ilişkindir" dedi.

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolunun açılmasının ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvuruların ve bu başvurularda verilen ihlal sayılarının önemli seviyede azaldığını dile getiren Arslan, "Ayrıca 15 Temmuz sonrası olağanüstü dönemde yüz bini aşan başvuru, bu yolun açılması sayesinde Strazburg'a gitmeden Anayasa Mahkemesi önünde karara bağlanmış ya da derdest durumdadır" sözlerini ekledi

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal