Afrin'de Bulunan Bir Tünel Yetkilileri Dahi Şaşırttı

Afrin'de yapılan arama tarama çalışmaları esnasında terör örgütü YPG’ye ait yetkilileri dahi şaşırtan bir şey bulundu.

16.05.2018-20:28 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-20:47)

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Afrin'de arama tarama çalışmalarına devam ediyor.

7 ODA, 700 METRE

TSK tarafından yapılan açıklamada, "Afrin/Hacıhasanlı bölgesinde yapılan arama faaliyetleri esnasında teröristlere ait, 7 oda, 700 metre kapalı alan ve tünel sistemine sahip, inşası yarım kalan bir kamp alanı tespit edilmiştir’’ ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın devamında ise ‘’YPG’li bölücü teröristlerin, bölgede başlatılan operasyonla birlikte kamp alanını bırakıp kaçtığı anlaşılmıştır. Ayrıca, kampın içinde yer alan betonarme yapının cidar kalınlıklarının uçaklara karşı koruma sağlayacak şekilde yer yer bir metreye ulaştığı da belirlenmiştir" şeklinde ifadeler yer buldu.

Türk askerler tüneli görünce şaşkınlarını gizleyemediler.

ZEYTİN DALI OPERASYONUN GEÇMİŞİ

TSK, yürüttüğü başarılı operasyonda Afrin’i PKK’lı teröristlerden temizlemişti. 18 Mart günü noktalanan Afrin operasyonu Türk ordusunun yurt dışında gerçekleştirdiği en başaralı operasyonlarından biri olmuştu. Operasyondan sonra bölgeden tam anlamıyla çekilmeyen TSK, bölgede yeniden PKK terörünün oluşmaması için PKK’yı besleyen tüm kolları yok ediyor. Yapılan arama tarama çalışmalarında çok sayıda silah, bomba ve askeri mühimmat tespit edildi. PKK’ya sadece sıcak çatışmayla değil arkasında ki unsurları da yok ederek darbe indiren TSK, Afrin halkına gerçekleştirdiği operasyonla beraber huzur ve barış getirdi.

DÜŞMANLARIN RAHATSIZLIĞI

Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyona birçok ülke tarafından tepki gelmişti. Başta ABD ve Fransa olmak üzere Türkiye'nin bölgede bir güç olmaması için elinden geleni yaptılar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal