Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Ülkenin Lideriyle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından yoğun bir telefon diplomasisi yürüttü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 ülkenin lideriyle Kudüs hakkında görüştü.

16.05.2018-17:01 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-19:05)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yoğun bir telefon diplomasisi gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MERKEL İLE FİLİSTİN'İ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından ulaşılam bilgiye göre, bugün yapılan telefon görüşmelerinde, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail ordusunun Gazze'de Filistinlileri katletmesi sonucunda artan tansiyonu değerlendirmek üzere İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) cuma günü İstanbul'da düzenleyeceği olağanüstü toplantıya dair fikir alışverişi yaptı.

Uluslararası kamuoyunun Filistinlilere yönelik ihlallere sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden iki lider, İİT üyesi Müslüman devletlerin olaylar karşısında kararlı ve ortak bir tavır koymasının önemini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla tansiyonun artmasının sonrasında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir Es Sabah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile de aynı konular ışığında birer telefon diplomasisi gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'deki son gelişmelerle alakalı olarak telefon diplomasisinin diğer ülkelerin liderleri ile devam edeceği ifade edildi.

PAPA İLE GÖRÜŞME

Yaşanan olaylardan derin esef duyduğunu belirten Papa Franciscus da bölgede barışın olması için Kudüs'ün özel statüye sahip olacağı iki devletli bir çözümün şart olduğunu vurguladı. Mazlumların hedef belirlenmesin ve insanların hayatlarına kastedilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizen Papa Franciscus,

 PUTİN İLE GÖRÜŞME

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) cuma günü İstanbul'da düzenleyeceği olağanüstü toplantının İslam aleminin ortak tavır ortaya koymaları açısında büyük önem taşıdığını ifade eden iki lider, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal