Adnan Oktar'a Şok! RTÜK Sinyali Verdi

Hükümetin internet yayıncılığına RTÜK denetimine tabi tutan düzenlemesinin, TBMM’deki görüşmeleri devam ediyor.

17.02.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-11:10) Adnan Oktar'a Şok! RTÜK Sinyali Verdi

Düzenlemeye göre internette gerçekleştirilen her tür ses ve görüntü yayını için lisans almak şart olacak. Yayınlar, RTÜK’ün denetimine tabi tutulacak. Mevzuata aykırı yayınlar, mahkeme kararıyla sona erecek.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık sansür iddiasına yönelik “Şu anda mevcut olan, uydudan veya karasal yayın yapan televizyonlarda RTÜK’ün bütün yetkisi neyse, internet ortamında televizyon yayını yapanlarda da yetki o” şeklinde konuştu.

Abonelik usulüyle faaliyet gösteren internet platformlarının denetime açılıp açılmayacağı sorusuna ise Işık, “Abonelikle izlenebilen internet siteleriyle alakalı komisyon çalışacak.

Eğer ‘aboneye dayalı, herkese açık olmayan sistem istisna olur’ derse açıklığa kavuşur. Bizim ilettiğimizde o açıklıkta bir hüküm yok. Bunu komisyon veya genel kurul görüşebilir” şeklinde cevapladı.

Adnan Oktar’ın tartışılan internet kanalı A9’un, RTÜK tarafından belirlenen şartları ihlal etmesi durumunda gereğinin yapılacağını ifade eden Işık, “Bununla alakalı yetki RTÜK’te. RTÜK’ün koyduğu mevzuatı ihlal ederse 3 aşamalı bir sistem mevcut. İlki beş program durdurma, üçüncüde de kapatma var.

Eğer ısrarla mevzuatı, kuralları ihlal ederse kapatılır” ifadelerini kullandı. Düzenlemenin sadece internet ortamında yayın yapan kanallarla alakalı olduğunu belirten Işık, MİT’in soruşturmasının, “güvenlik amacıyla” yapıldığını ifade etti.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal