Adil Öksüz'ün Raporlarını da FETÖ'cü Polis Hazırlamış

Adil Öksüz'ün yakalanması davasında önemli bir bilgi daha ortaya çıktı. Adil Öksüz'ün kayıp maillerinin raporunu geçtiğimiz günlerde FETÖ'den tutuklanan polis müdürü Ercan Özoğluöz hazırlamış.

03.07.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-19:13)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışmasının bir numaralı firari sanığı Adil Öksüz'ün, 15 Temmuz'dan önceki maillerinin kayıp olduğu gün yüzüne çıktı. Şoke eden ayrıntı, Akıncı davasının ilave klasörlerindeki bir tutanakta görüldü.

Tutanakta, Öksüz'ün çalıştığı Sakarya Üniversitesi'nin verdiği mail adresinden 15 Temmuz öncesi gerçekleştirdiği yazışmaların alınamadığı açıklandı.

Tutanaktaki imza ise şüpheleri daha da artırdı. Tutanağın üst yazısını, Öksüz'ün yakalanması için kurulan özel birimin başında olan, fakat bir zaman önce FETÖ ilişkisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercan Özoğluöz'ün imzaladığı tespit edildi.

MAİL ADRESİ KAYITLI

Tutanakta, Öksüz'ün 15 Temmuz 2016 öncesine ait maillerinin ABD'deki Google firmasındaki server'larda tutulduğu ayrıntısına yer verilirken maillerin ABD'den talep edildiğine dair bir ayrıntı yok.

Akıncı dosyasındaki ayrıntılara göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca devam eden soruşturmada, şüphelilerden Mustafa T.'nin mail listesinde şüpheli Adil Öksüz'ün mail adresinin kayıtlı bulunduğu tespit edildi. Bunun ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na emir yazarak Öksüz'e ait "aoksuz@sakarya.edu.tr" mail adresine gelen ve giden maillere ait araştırma yapılmasını istedi.

SAVCILIK MAİL ADRESİNİ İNCELEMEK İSTEDİ

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı da, Öksüz'e ait mail adresinde araştırma yapılması, inceleme sonucunda ele geçirilecek kanıtlara el konulması için mahkemeye gitti. Sakarya 1. Sulh Ceza Hâkimliği, savcılığın isteğini kabul etti. Kararın nedeni, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yerine getirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal