Adana'da 20 Bin Liralık Altın Çalan Hırsızlar Alemde Yakalandı

Adana'da 20 yaşındaki iki hırsız, takip ettikleri kuyumcunun 20 bin lira değerindeki altın çantasını çaldı. Kuyumcunun ihbarı üzerine çalışma başlatan polisler, hırsızları, kiraladıkları evde kadınlarla alem yaparken yakaladı.

02.06.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-16:59)

Olay, 29 Mayıs tarihinde Adana merkez Seyhan ilçesindeki Toptancılar Sitesi'nde meydana geldi. Öne sürülenlere göre, kuyumcu olan Ali B. (51) işlem yapmak için banka şubesine girdi. Bankadaki işlemlerinin ardından aracına dönen Ali B., aracı ile 20 metre ilerledikten sonra lastiğinin patladığını fark etti. Ali B., aracını yola çekti ve tanıdığı bir lastikçiyi arayarak yardım istedi. Bu sırada, aracın arka camına taş isabet ederken, Ali B., taşın nereden geldiğini anlamak için etrafına baktı. 

Araca yaklaşan hırsızlardan biri, camdan uzanarak yolcu koltuğunda bulunan çantayı çalarak kaçmaya başladı. Çantanın içinde, 20 bin lira değerindeki boyunluk ve bileklikten oluşan set ile 4 adet altın yüzük olduğu belirtildi.

3 AY ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Kuyumcu durumu polis ekiplerine bildirirken, ekipler şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı ve şüphelilerin kaçış güzergahları üzerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis yaptığı kapsamlı çalışmanın ardından, iki şüphelinin, daha önce de 'yankesicilik', 'hırsızlık', 'yağma', 'kasten yaralama' gibi çeşitli suçlardan kaydı bulunan ve 3 ay önce cezaevinden çıkan Zeki Akdoğan ile yakın arkadaşı Enis Bakadur olduğunu tespit etti.

KADINLARLA ALEM YAPARKEN YAKALANDILAR

Ekipler daha sonra, şüphelilerin merkez Seyhan ilçesine bağlı Barajyolu Mahallesi'nde ev kiraladıklarını tespit etti. Hırsızların, çaldıkları altını bozdurduktan sonra ev kiralayarak kadınlar birlikte alem yaptığı öğrenilirken, ekipler ertesi gün sabah yaptığı baskında hırsızları yakaladı. Şüphelilerden Bakadur, emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmezken, Akdoğan ise "Cezaevinden çıktığım için iş bulamadım. Mecbur kaldım. Enis taşı attı, ben de çantanın fermuarının açık olduğunu görünce altınları çaldım. Pişmanım." dedi.

Bakadur ve Akdoğan, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal