Adalet Bakanı Gül: "Yargı Reformuyla 82 Milyon Kendini Güvende Hissedecek"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargı reformuyla 82 milyonun kendisini güvende hissedeceğini belirterek "Bu dönemi yargı reformu belgesinde yer alan reform adımlarımızın birer birer hayata geçirmenin başlangıcı olarak görüyoruz" dedi.

27.09.2019-21:05 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-21:03) Adalet Bakanı Gül: "Yargı Reformuyla 82 Milyon Kendini Güvende Hissedecek"

Sabah saatlerinde geldiği İzmir'de bir dizi programlara katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra İzmir Valiliğine geçti. Burada Valilik şeref defterini imzalayıp İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşen Gül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte İzmir Ticaret Odası eylül ayı olağan meclis toplantısına katıldı.

YENİ BİR DÖNEME GİRDİK

Mecliste üyelere seslenen Gül, yargıda yeni bir dönemin başladığını söyledi. Gül, “Yeni adli yılla birlikte yeni bir döneme girdik. Bu dönemi yargı reformu belgesinde yer alan reform adımlarımızın birer birer hayata geçirmenin başlangıcı olarak görüyoruz.

"DEMOKRATİK KARAKTERİ GÜÇLENECEK" 

Bu noktada, 30 Mayıs 2019'da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklanan 'Yargı Reformu Strateji Belgesi' yeni adli yılın ve önümüzdeki dönemin temel ajandası ve yol haritası niteliğini taşımaktadır. Strateji Belgesi aynı zamanda AB ile müzakere sürecinin de parçası olan bir belgedir. Ancak reform sürecini canlı tutma yönündeki dikkatimizi, katılım süreciyle ilişkili siyasi beklentilerin ötesinde, temelde vatandaşlarımızın memnuniyeti üzerinde yoğunlaştırdık. Toplumun önünü açan, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran, devletimizin demokratik karakterini güçlendiren ve hukuk devleti vasfını tahkim eden bir reform gündemini bu çerçevede ısrarla takip edeceğiz” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal