ABD'li Şirket İncirlik'te 150 Kişiyi İşten Çıkaracak

Türk-İş'e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, ABD'li işverenin İncirlik Hava Üssünde 150, Ankara'da da 10 işçinin işine son vereceğini duyurdu.

02.09.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-12:39) ABD'li Şirket İncirlik'te 150 Kişiyi İşten Çıkaracak

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, yaptığı açıklamada İncirlik'teki ABD yönetiminin Vectrus System Corparation Şirketinde tenkisat yapılacağını açıkladığını söyleyerek, "Bu çıkışlar İncirlik Hava Üssü'nden 150 kişi ve Ankara'da olan O.D.C bölümünden de 10 kişi olmak üzere 160 personelimizi kapsıyor. Böylesi bir tenkisata karşıyız" dedi.

"İŞÇİ ÇIKIŞLARINI DOĞRU VE ETİK BULMUYORUZ"

İşçi çıkışlarını doğru ve etik bulmadıklarını ifade eden Akalın, "ABD'li işvereni, daha duyarlı olmaya davet ediyoruz, buna karşın eğer tenkisat yapılacaksa işverenle aramızda imzalanan toplu iş sözleşmesinin 35'inci maddesi gereğince tespit edilen şartlara harfiyen uyulmasını ve kötüye kullanılmamasını istiyoruz. Tersi durumda Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkezi ve bağlı olan bütün şubelerimizle gereken en sert önlemlerin alınacağının bilinmesini talep ederiz" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal