ABD Başkanı Donald Trump'tan Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'a Buluşma Teklifi

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a görüşme teklifi yaparak "Kendisiyle sınırdaki silahsızlandırılmış bölgede buluşarak elini sıkmak ve merhaba demek istiyorum" dedi.

29.06.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-10:12)

G-20 Zirvesi çerçevesinde Japonya'da olan ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'a görüşme teklifi yaptı.

Trump, Twitter'dan G-20 Zirvesi'nde farklı ülke liderleriyle yaptığı görüşmelerin ardından Güney Kore'ye gideceğini açıkladı.

"ELİNİ SIKMAK VE MERHABA DEMEK İSTİYORUM"

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Japonya'dan ayrılacaklarını söyleyen Trump, "Kuzey Kore lideri bunu görüyorsa, kendisiyle sınırdaki silahsızlandırılmış bölgede buluşarak elini sıkmak ve merhaba demek istiyorum." sözlerini kullandı.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk defa 12 Haziran 2018'de Singapur'da gerçekleştirilen tarihi zirvede bir araya gelmiş, burada Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı barış hususunda anlaşmaya varılmıştı.

İKİ LİDERİN ZİRVESİ KISA SÜRMÜŞTÜ

İki lider 26-27 Şubat 2019'da Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir araya gelmiş fakat zirve beklenenden hızlı biçimde ve anlaşmasız olarak bitmişti. Trump, Kim ile görüşmesi ile alakalı, "Onlar yaptırımların bütünüyle kaldırılmasını talep etti. Biz ise bunu yapmaya niyetli değildik. Bu sebeple anlaşamadık." demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal