Trump G-20 Zirvesi'nde Veliaht Prens Selman İle Görüştü

ABD Başkanı Trump ile Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman arasında Osaka'da düzenlenen ikili görüşmede İran, ABD-Suudi Arabistan iş birliği ve küresel petrol piyasası konularını görüştü

29.06.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-09:46)

ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MBS) arasında Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen G-20 Zirvesi marjında yapılan ikili görüşmede İran, ABD-Suudi Arabistan iş birliği ve küresel petrol piyasası meselelerinin ele alındığı belirtildi.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Hogan Gidley, Osaka'daki G-20 Zirvesinin ikinci gününde çalışma kahvaltısında görüşen Trump ile MBS arasındaki görüşme ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İkili arasında verimli bir görüşmenin yapıldığı bildirilen açıklamada şu ifadeler aktarıldı:

"Görüşmede, Ortadoğu ve küresel petrol piyasalarında istikrarın güvence altına alınmasında Suudi Arabistan'ın kritik rolü, İran'dan yükselen tehditler, ABD ile Suudi Arabistan arasında artan ticaret ve yatırım, ayrıca insan hakları meselelerinin önemi konuları ele alındı."

'SUUDİ ARABİSTAN BÜYÜK BİR ALICI'  

Diğer yandan görüşme öncesinde Trump'ı takip eden basın üyelerine kısa açıklamalarda bulunan ikilinin, karşılıklı olarak iki ülke arasındaki ilişkilere atıf yaptığı belirtildi.

Amerikan medyasında çıkan haberlerde Trump'ın, "Suudi Arabistan'ın ABD'den çok fazla ürün alan büyük bir alıcı olduğunu" söylediği belirtildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore-Kuzey Kore sınırında bir araya gelebileceğini ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile de Huawei de dahil birçok ticari konuyu ele alacağını belirten Trump, "Eğer ben başkan olmasaydım şu anda Kuzey Kore ile savaş olabilirdi." yorumunda bulundu.

KAŞIKÇI SORUSU YANITSIZ KALDI 

Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin bir soruya ise yanıt vermekten kaçındı.

Suudi Veliaht Prens MBS ise ABD ile ülkesi arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde gittiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

G-20 Zirvesinin ikinci gününde MBS'den sonra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek olan Trump'ın görüşeceği son lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal