3 Gün Sürecek Kar Yağışı 32 İlde Okulları Tatil Edecek!

İç Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu illerinin tamamınında yoğun kar yağışı için Meteoroloji alarma geçti. Ankara ile 31 ili vuracak kar yağışı sebebi ile okullar tatil edilebilir.

11.12.2018-14:32 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-17:19)

İç Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu illerinin tamamınında yoğun kar yağışı için Meteoroloji alarma geçti. Ankara ile 31 ili vuracak kar yağışı sebebi ile okullar tatil edilebilir.

30'DAN FAZLA ŞEHİRDE ETKİLİ OLACAK

Türkiye'nin kıyı şehirlerinde kuvvetli yağmur ve fırtına etkili olurken İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısı geldi. Yarın daha geniş bir bölgede başlayacak olan kar yağışı okulları tatil ettirecek kadar etkili olacak. Meteorolojinin geçtiği rapora göre kar yağışı 3 gün sürecek ve Cumaya kadar 30'dan fazla ilde hayatı durduracak.

3 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Bugün yalnızca 6 ilde etkili olan kar yağışı asıl etkisini yarından itibaren gösterecek. Perşembe ve cuma günü de etkili bir şekilde sürecek  olan kar yağışı 3 gün boyunca şu illeri etkileyecek : Ankara, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Bolu, Karabük, Kütahya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Van, Siirt ve Şırnak.

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI VERİLEN İLLER

İç anadolu ve doğu anadolu kar yağışı etkisine girerken kıyı illerinde kuvvetli yağış ve fırtına var. Bugün Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Kastamonu, Sinop, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde güney yönlerden fırtına (60-90 km/saat) şeklinde rüzgar var. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak , Bartın ve Adıyaman'da ise sel baskınlarına sebep olabilecek yoğunlukta kuvvetli yağış görülecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal