İstanbul İçin Korkutan Uyarı: Artık Kar Yağışı Göremeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Fatih Erol, İstanbul için korkutan açıklamayı yaptı. Erol, bundan sonra İstanbul'da kar yağışını göremeyeceğimizi söyledi.

11.12.2018-13:49 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-13:41) İstanbul İçin Korkutan Uyarı: Artık Kar Yağışı Göremeyeceğiz

İstanbul İklim Değişikliği Sempozyumu başladı. Sempozyumda iklim değişikliği ve etkileri ile alakalı farklı sunumlar yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Fatih Erol, iklim değişikliğinin İstanbul'a etkileriyle alakalı açıklamalar yaptı.

Fatih Erol, İstanbul’da sera gazı kullanımının yükseldiğine, bu durumun da sıcaklıkları yükselttiğine dikkat çekerek kar yağışlarının artık olmamaya başlanacağını söyledi. Erol, “İstanbul sera gazı envanteri fazla olduğu ve giderek gelişen bir kent olduğu için Akdeniz iklimine evrilir bir hali var. Sıcaklık yükselecek. Artık kar görmeyeceğiz fakat ani yağışları daha çok göreceğiz" diye konuştu.

“ACİL ÖNLEM ALMALIYIZ"

İstanbul ikliminin yavaş yavaş Akdeniz iklimine doğru evrildiğini ifade eden Erol, “Bizim yaptığımız uluslararası modeller neticesinde şu çıktı; İstanbul Akdeniz iklimine dönecek. Yaz sıcaklıkları ve kuraklıkların artma ihtimali var. Susuzlaşma olabilir. Bununla alakalı acil tedbirler almamız lazım. Ani pik yağışları gene görebileceğimiz tahminlerimiz var" diye konuştu.

SERA GAZINI YÜZDE 33 AZALTMA HEDEFİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sera gazının yükselişinden yüzde 21’lik bir azaltma hedefi olduğunu söyleyen Erol, “Eylem planımızda biz de bakanlığımızın yüzde 21’lik artıştan azaltma amacına benzer 2030 için yüzde 33’lük bir artımdan azaltma hedefi koyuyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal