3 Dil Bilen Yaşlı Adam 40 Senedir Dağda Yaşıyor!

Balıkesir'de 3 dil bilen İskender Gündüz isimli vatandaş 40 senedir dağda yaşıyor. Köylüler Gündüz'ün annesi ile alakalı bir travma geçirdiğini ve bundan sonra dağda yaşamaya başladığını iddia ediyor.

13.11.2018-11:03 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-12:29)

Balıkesir'de ikamet eden 72 yaşındaki İskender Gündüz tam 40 yıldır mağarada hayatını devam ettiriyor. Yaşamının bir bölümünü Brüksel'de geçiren ve 2 dil bilen Gündüz, 40 sene önce ailevi nedenlerden sebeple çıktığı dağdan bir daha inmedi.

KENDİ ELLERİYLE YAPTIĞI KOVUKTA YAŞIYOR

40 senelik dağ hayatının 30 senesini 200 metre derinliğindeki mağarada geçirdiğini ifade eden İskender Gündüz, son 10 senede de mağaranın göçmesi sonucunda kendi elleriyle yaptığı kovukta hayatını devam ettiriyor. Şehir ve köyde yaşamayı kabul etmeyen ve gelen davetleri de geri çeviren İskender Gündüz, dağda kalmanın kentte kalmaktan daha basit olduğunu ifade ediyor.

3 DİL BİRDEN KONUŞUYOR

Akyar kırsal mahallesinin çevre köylerinde İskender Gündüz gizemini koruyor. Geçmişi ile alakalı hiçbir bilgi aktarmayan İskender Gündüz için etrafta ikamet eden köylüler farklı rivayetlerde bulunuyorlar. Etraf köylerde ikamet eden insanlar İskender Gündüz'ün İzmir Karşıyaka Koleji'nden mezun olduğunu, üniversitede İngilizce ve Fransızca bölümünü tamamladığını ve üç dili birden konuştuğunu iddia ediyorlar. Geçmişiyle alakalı insanlar ayrıca İskender Gündüz'ün uzun seneler Belçika'da babası, eşi ve iki çocuğuyla beraber ikamet ettiğini, annesinin ölümünden kendisini sorumlu tutarak köyündeki dağa yerleştiğini söylüyorlar.

"ŞEKER GELSİN ÇAY YAPACAĞIZ"

Kendisini ziyaret eden köylülerden yalnızca şeker istediğini söyleyen İskender Gündüz, "Sizden yalnızca şeker istiyorum. Başka canınızın sağlığı. Bir de pantolon getirirseniz o da fayda eder. Bir de 44 numara çizme. Ben çok okurum. Gözlerimi bozar, ben gözlük kullanmıyorum. Ne yapalım kader, kader bize denk geldi. Bakalım ilerde ne olacak? Belli olur mu? Şeker gelecek, çay yapacağız. Uğurlar ola" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal