Görenler Hayrete Düştü! Karga 'Şakir' Omuzlarda Geziyor

Sinop’ta çocuklarının ‘Şakir’ adını verdiği karga, esnaf ve vatandaşların omzundan inmiyor. Karga, tüm ilçe esnafının maskotu haline geldi.

26.11.2021-13:14 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-13:14) Görenler Hayrete Düştü! Karga 'Şakir' Omuzlarda Geziyor

Sinop Göymen’deki çocuklar kargaya ‘Şakir’ ismini verdi. Çevredeki insanlarla uyumlu bir ilişki yakalayan karga, tüm ilçe esnafının çok sevdiği bir hayvan oldu. Şakir, esnaf ve vatandaşların omzunda durarak hem besleniyor hem de geziyor. İlçe tarafından çok sevilen karga esnafının maskotu haline geldi.

Karga Şakir, her gün civardaki esnafları ziyaret ediyor. Vatandaşlar, yanına gelen kargayı omzuna alıp besliyor. Karganın, insanlarla nasıl bu kadar iç içe olduğunu anlatan esnaf Mehmet Göymen, bir yıl önce iş yerinin önünde yavru halde bulduğunu söyledi. Göymen, kargaya yem ve su verdiği için bir daha iş yerinden ayrılmadığını anlattı. 

Karga Şakir, her gün esnaf ziyareti yaparak kendisine verilen yiyeceklerle karnını doyuruyor. Karga, bazen vatandaşların omzunda bazen de araçların üzerinde ilçede geziyor. Yalnızca dışarıda değil içeride de dolaşan karga, kahvehaneye girip masa masa dolaşarak vatandaşların sevgisini kazanıyor. Karga Şakir ile esnafın dostluğu görenlerin de ilgisini çekiyor. 

İLÇENİN MASKOTU

İlçe esnafı olan Sinan Akdoğan, Karga Şakir'in her gün iş yerinin önüne gelen kendilerini ziyaret ettiğini ve birlikte zaman geçirdiklerini dile getirdi. 

Çevredeki esnaf ve ilçede yaşayan vatandaşların Şakir’i çok sevdiğini belirten Akdoğan, ‘Şakir artık ilçemizin maskotu. Her gün bizi ziyarete gelir. İlçe içinde gezdiğimiz zaman omzumuza konar, bizimle beraber gezer. Karnı acıktığı zaman lokantaların camını tıklar. Buradaki tüm esnaf da onu tanıdığı için yemek verir.’ dedi. 

Göymen’de esnaflık yapan Hülya Güneş, karganın kendilerine ve tüm ilçeye neşe kaynağı olduğunu dile getirdi. Güneş, Şakir’e verdikleri yemeğin dışında iş yerlerindeki çay kaşıklarını ve şekerlerini de aldığını anlatarak, ‘Şakir cama tıklayarak 'ben geldim' diyor. Yemeğini ve suyunu veriyoruz. Ama o genelde masaların üzerindeki çay kaşıklarını ve şekerleri alıyor. Bir lirayı çok seviyor mesela, verdiğimiz zaman sahibi Mehmet beye götürüyor. Biz Şakir'i çok seviyoruz, o da kendisini hiç özletmez, her gün bizi ziyaret eder.’ ifadesini kullandı.

Kargayı yavruyken bulan ve onu iş yerinde besleyen Mehmet Göymen verdiği röportajda, ilçedeki her esnaf ve vatandaşın kuşa sahip çıktığını aktardı. Göymen, konuşmalarına şöyle devam etti; ‘Şakir artık ilçemizin sevgilisi olmuştur.’ 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal