Google'dan Play Store Politikalarında Büyük Değişiklik

Google, bir geliştiricinin yıllık gelirindeki ilk 1 milyon dolar için için Play Store kesintisini yüzde 15'e düşürecek.

17.03.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-09:59) Google'dan Play Store Politikalarında Büyük Değişiklik

Google, 1 Temmuz'dan itibaren her yıl  dünya genelindeki tüm Android geliştiricilerinin dijital vitrinde kazandıkları ilk 1 milyon dolara, Play Store dijital satın alımından aldığı yüzde 30'luk kesintiyi azaltıyor. Google'a göre bu değişiklik, "dijital ürünler veya hizmetler satan" Android geliştiricilerinin yüzde 99'unun ücretlerde yüzde 50'lik bir indirim göreceği anlamına geliyor.

Google'ın programı, geliştiricilerin her yıl ilk 1 milyon dolarlık kazancı için sabit tutulan bir kesintidir. İster ilk uygulama geliştiren bir öğrenci olun ister milyarlarca dolarlık bir şirket olun, Play Store'da her yıl kazandığınız ilk 1 milyon ABD dolar için Google tarafından yalnızca yüzde 15'lik bir hizmet ücreti alınacağı anlamına gelir. Bundan sonra kazandığınız herhangi bir para, normal yüzde 30 kesintiye tabi olacak. Bir Google sözcüsü, indirilen ücretlerin tüm şirketlere eşit şekilde uygulanmasının, Google'ın her seviyedeki geliştiricilere yardımcı olma hedefleri doğrultusunda adil bir yaklaşım olduğunu hissettiğini söyledi.

APPLE'I TAKİP EDİYOR

Google'dan gelen bu haber Apple'ın geçen yıl yeni bir küçük işletme programının parçası olarak yüzde 15 indirimli ücret duyurusunu takip ediyor fakat Apple ile Google arasında bir fark var. Apple'ın ücret indirimi yalnızca yılda 1 milyon doların altında kazanan geliştiriciler için geçerli. Bir uygulama üreticisi yılın herhangi bir noktasında 1 milyon ABD doları eşiğini aşarsa, Apple'ın programından çıkarılır ve standart yüzde 30 oranına tabi olur.

Apple, 1 Ocak'tan itibaren çoğu geliştirici için App Store kesintisini yüzde 15'e düşüreceğini duyurmuştu.

Google, "Android Market" olarak duyurulan Google Play Store'un ilk lansmanından bu yana başlangıçta "Google'ın yüzde almadığını" iddia etse de market üzerinden herhangi bir satın alma işlemi için yüzde 30 kesinti yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal